Γαλλία: Παράνομη η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο μετά το σάλο από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε

Γαλλία: Παράνομη η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο μετά το σάλο από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε Facebook Twitter
0

Παράνομη θα θεωρείται εφεξής η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους της Γαλλίας. 

Στους παραβάτες που θα συλλαμβάνονται επί τόπου θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 750 ευρώ, στο πλαίσιο της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

«Η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους δεν τιμωρούνταν στο παρελθόν. Από εδώ και στο εξής θα τιμωρείται», δήλωσε χθες Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά.

Οι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Τετάρτης, μερικές μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε νεαρή γυναίκα, την Μαρί Λαγκέρ, επειδή εκείνη απάντησε στα χυδαία σχόλιά του έξω από ένα παρισινό καφέ.  

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook: η Μαρί Λαγκέρ, 22 ετών, αφηγήθηκε, παρουσιάζοντας και βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, τον τρόπο που ένας άνδρας της συμπεριφέρθηκε την Τρίτη, «κάνοντας ήχους, διατυπώνοντας προσβλητικά σχόλια, σφυρίζοντας ή μιλώντας άσεμνα, με ταπεινωτικό και προσβλητικό τρόπο», την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στο βορειοανατολικό Παρίσι.

«Τότε εγώ του απάντησα "βούλωσέ το" συνεχίζοντας τον δρόμο μου. Διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε», έγραψε η 22χρονη στον λογαριασμό της.

Όμως «αυτό δεν άρεσε σε εκείνον τον άνδρα», συνέχισε η ίδια. Εκείνος, αρχικά, της «πέταξε ένα τασάκι», κατόπιν την ακολούθησε, τη «χτύπησε στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων».

Το κείμενό της συνόδευε ένα βίντεο, που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος του μπαρ, μπροστά από το οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

 

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό μπορεί κανείς να δει την επίθεση κι έπειτα αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, πελάτες ενός καφέ, να επιχειρούν να μιλήσουν στον άνδρα και να τον εμποδίζουν να προσεγγίσει εκ νέου το νεαρό θύμα του.

Η Μαρί Λαγκέρ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του άνδρα. 

Με πληροφορίες από BBC, AΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM