Γαλλία: Παράνομη η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο μετά το σάλο από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε

Γαλλία: Παράνομη η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο μετά το σάλο από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε Facebook Twitter
0

Παράνομη θα θεωρείται εφεξής η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους της Γαλλίας. 

Στους παραβάτες που θα συλλαμβάνονται επί τόπου θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 750 ευρώ, στο πλαίσιο της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

«Η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους δεν τιμωρούνταν στο παρελθόν. Από εδώ και στο εξής θα τιμωρείται», δήλωσε χθες Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά.

Οι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Τετάρτης, μερικές μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε νεαρή γυναίκα, την Μαρί Λαγκέρ, επειδή εκείνη απάντησε στα χυδαία σχόλιά του έξω από ένα παρισινό καφέ.  

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook: η Μαρί Λαγκέρ, 22 ετών, αφηγήθηκε, παρουσιάζοντας και βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, τον τρόπο που ένας άνδρας της συμπεριφέρθηκε την Τρίτη, «κάνοντας ήχους, διατυπώνοντας προσβλητικά σχόλια, σφυρίζοντας ή μιλώντας άσεμνα, με ταπεινωτικό και προσβλητικό τρόπο», την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στο βορειοανατολικό Παρίσι.

«Τότε εγώ του απάντησα "βούλωσέ το" συνεχίζοντας τον δρόμο μου. Διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε», έγραψε η 22χρονη στον λογαριασμό της.

Όμως «αυτό δεν άρεσε σε εκείνον τον άνδρα», συνέχισε η ίδια. Εκείνος, αρχικά, της «πέταξε ένα τασάκι», κατόπιν την ακολούθησε, τη «χτύπησε στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων».

Το κείμενό της συνόδευε ένα βίντεο, που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος του μπαρ, μπροστά από το οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

 

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό μπορεί κανείς να δει την επίθεση κι έπειτα αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, πελάτες ενός καφέ, να επιχειρούν να μιλήσουν στον άνδρα και να τον εμποδίζουν να προσεγγίσει εκ νέου το νεαρό θύμα του.

Η Μαρί Λαγκέρ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του άνδρα. 

Με πληροφορίες από BBC, AΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM