Γαλλία: Παράνομη η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο μετά το σάλο από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε

Γαλλία: Παράνομη η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο μετά το σάλο από σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε Facebook Twitter
0

Παράνομη θα θεωρείται εφεξής η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους της Γαλλίας. 

Στους παραβάτες που θα συλλαμβάνονται επί τόπου θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 750 ευρώ, στο πλαίσιο της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

«Η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους δεν τιμωρούνταν στο παρελθόν. Από εδώ και στο εξής θα τιμωρείται», δήλωσε χθες Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά.

Οι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Τετάρτης, μερικές μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε νεαρή γυναίκα, την Μαρί Λαγκέρ, επειδή εκείνη απάντησε στα χυδαία σχόλιά του έξω από ένα παρισινό καφέ.  

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook: η Μαρί Λαγκέρ, 22 ετών, αφηγήθηκε, παρουσιάζοντας και βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, τον τρόπο που ένας άνδρας της συμπεριφέρθηκε την Τρίτη, «κάνοντας ήχους, διατυπώνοντας προσβλητικά σχόλια, σφυρίζοντας ή μιλώντας άσεμνα, με ταπεινωτικό και προσβλητικό τρόπο», την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στο βορειοανατολικό Παρίσι.

«Τότε εγώ του απάντησα "βούλωσέ το" συνεχίζοντας τον δρόμο μου. Διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε», έγραψε η 22χρονη στον λογαριασμό της.

Όμως «αυτό δεν άρεσε σε εκείνον τον άνδρα», συνέχισε η ίδια. Εκείνος, αρχικά, της «πέταξε ένα τασάκι», κατόπιν την ακολούθησε, τη «χτύπησε στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων».

Το κείμενό της συνόδευε ένα βίντεο, που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος του μπαρ, μπροστά από το οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

 

Στο βιντεοσκοπημένο υλικό μπορεί κανείς να δει την επίθεση κι έπειτα αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, πελάτες ενός καφέ, να επιχειρούν να μιλήσουν στον άνδρα και να τον εμποδίζουν να προσεγγίσει εκ νέου το νεαρό θύμα του.

Η Μαρί Λαγκέρ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του άνδρα. 

Με πληροφορίες από BBC, AΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM