Γαλλία: Πακιστανοί μετανάστες βρέθηκαν κρυμμένοι σε φορτηγό

Γαλλία: Πακιστανοί μετανάστες βρέθηκαν κρυμμένοι σε φορτηγό Facebook Twitter
0

Συνολικά 31 μετανάστες από το Πακιστάν βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα σε φορτηγό κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Γαλλίας


Την ανακοίνωση έκανε το Σάββατο η εισαγγελία της Νίκαιας, διευκρινίζοντας ότι ο οδηγός του φορτηγού, ίδιας εθνικότητας, τέθηκε υπό κράτηση. 

Η ομάδα των πακιστανών μεταναστών, η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα διόδια της κοινότητας Λα Τυρμπί στον αυτοκινητόδρομο 8 κοντά στα ιταλικά σύνορα, περιλάμβανε τρεις έφηβους ηλικίας 15 ετών αλλά όχι οικογένειες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Όλοι παραδόθηκαν στις ιταλικές αρχές σύμφωνα με τη διαδικασία της απαγόρευσης εισόδου που ισχύει μετά την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα τον Νοέμβριο του 2015, διευκρινίζει η νομαρχία της Αλπ-Μαριτίμ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εφημερίδας Nice-Matin.

Η διαδικασία αυτή ισχύει όταν τα πρόσωπα που υποβάλλονται σε έλεγχο βρίσκονται σε «επιτρεπόμενο σημείο διέλευσης», ένα είδος εικονικού συνόρου, όπως συμβαίνει με τα διόδια της Λα Τουρμπί, και εφαρμόζεται για όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται εκεί παράνομα, χωρίς να έχουν χαρτιά, ανεξαρτήτως ηλικίας. «Θα προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε εάν μπορούμε να εντοπίσουμε ένα δίκτυο ή εντολοδότες, όπως κάνουμε συστηματικά σε αυτές τις υποθέσεις», εξήγησε η εισαγγελία της Νίκαιας.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο οδηγός του φορτηγού, που τελεί υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα στα σύνορα στην πόλη Μεντόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, θα πρέπει τότε να προσαχθεί ενώπιον της εισαγγελίας και να διωχθεί για επιτεινόμενη στήριξη για την είσοδο και τη διαμονή αλλοδαπών που δεν είχαν τα νόμιμα χαρτιά, πρόσθεσε η πηγή.

«Αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά της παράτυπης μετανάστευσης που λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα», σχολίασε η νομαρχία της Αλπ-Μαριτίμ.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM