Γαλλία: Ο Μακρόν προηγείται αλλά η Λεπέν αυξάνει το ποσοστό της σε νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Ο Μακρόν προηγείται αλλά η Λεπέν αυξάνει το ποσοστό της σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
2

Μια νέα δημοσκόπηση, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις 7 Μαΐου, δείχνει ότι ο κεντρώος ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να προηγείται, αλλά η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, αυξάνει το ποσοστό της. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας Odoxa, ο Μακρόν προηγείται με ποσοστό 59%, έχει δηλαδή απολέσει τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου. Η Λεπέν έχει ανεβάσει το ποσοστό της κατά τέσσερις μονάδες και φτάνει στο 41%.

Η σφυγμομέτρηση αυτή διενεργήθηκε το διήμερο 26-27 Απριλίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 


Σύμφωνα με την έρευνα, τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ηττημένου του πρώτου γύρου Ζαν-Λικ Μελανσόν, του υποψηφίου της αριστεράς, θα ψηφίσουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Το ίδιο θα πράξουν και οι μισοί από τους ψηφοφόρους που είχαν επιλέξει τον Φρανσουά Φιγιόν.


Πάνω από το 40% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο υπέρ κανενός υποψηφίου.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Φίλε μου έτσι είναι το πολιτικό σύστημα καιο κάθε ενήλικος πρέπει να το καταλάβει. Τη νοοτροπία του στηλώνω τα πόδια αν δεν περάσει το δικό μου ο νορμάλ κόσμος την ξεπερνά μέχρι τα 12, άντε 18, οπότε αυτλα που λες είναι παιδιαρίσματα! Ψηφίζεις κατά συνείδηση στον πρώτο γύρο και μετά εάν ο υποψήφιος που θες περάσει στον δεύτερο γύρο έχει καλώς. Αλλιώς πρέπει ν αποφασίσεις το μη χείρον. Όσοι αποφασίσουν ν απέχουν δίνουν περισσότερη δύναμη στη Λεπέν, οπότε είναι συνένοχοι. Αν πάλι τη θεωρούν το ίδιο με τον Μακρόν έχουν σοβαρότατο πρόβλημα νοημοσύνης και καλό θα ταν να μην ψηφίζουν καθόλου.
Μια ζωή ο κόσμος καλείται να επιλέξει το "μη χείρον βέλτιστον"! Εν προκειμένω, το δίλλημα που τίθεται στους Γάλλους είναι ¨μια απο τα ίδια" (τον νεοφιλελέ Μακρόν) ή την φασίστω Λεπέν?! Κατανοώ απόλυτα όσους θα απέχουν!