Γαλλία: Ο 18χρονος δολοφόνος πλήρωσε 300 ευρώ σε μαθητές για να του υποδείξουν τον καθηγητή

Γαλλία: Ο 18χρονος δολοφόνος πλήρωσε 300 ευρώ σε μαθητές για να του υποδείξουν τον καθηγητή Facebook Twitter
Γαλλία: Ο 18χρονος πλήρωσε 300 ευρώ μαθητές για να του υποδείξουν τον καθηγητή
0

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του 18χρονου Τσετσένου, λίγο πριν αποκεφαλίσει τον 47χρονο καθηγητή στο Παρίσι, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, όπως έγινε γνωστό από τον εισαγγελέα αντιτρομοκρατίας, λίγο πριν την τραγωδία μαθητές υπέδειξαν τον Σαμιέλ Πατί στον δολοφόνο του με αντάλλαγμα 300-350 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, επτά πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή για «συνέργεια σε δολοφονία τρομοκρατικής φύσης».

Δύο ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 ετών βρίσκονται μεταξύ των επτά αυτών προσώπων. Κατηγορούνται ότι υπέδειξαν τον καθηγητή στον δράστη, μπροστά από το σχολείο με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό, εξήγησε ο Ζαν Φρανσουά Ρικάρ.

«Κατά την άφιξή του έξω από το σχολείο γύρω στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας), ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ προσπαθούσε να αναγνωρίσει το θύμα του και πλησίασε έναν μαθητή δίνοντάς του 300-350 ευρώ», περιέγραψε ο Ρικάρ.

Δύο μαθητές του περιέγραψαν την εξωτερική εμφάνιση του θύματος και παρέμειναν στο πλευρό του. Λίγο πριν τις 17.00 (18.00 ώρα Ελλάδος), «αρκετοί έφηβοι που σχετίζονταν με τους πρώτους υπέδειξαν στον δράστη τον Σαμιέλ Πατί, τη στιγμή που εκείνος έβγαινε από το σχολείο», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Λίγο αφότου «έδωσε το υπόλοιπο του ποσού» που είχε υποσχεθεί στον μαθητή, ο δολοφόνος πήρε από πίσω τον καθηγητή.

Όπως εξήγησε ο εισαγγελέας, ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ είπε στους δύο πρώτους μαθητές ότι ήθελε να «ταπεινώσει και να χτυπήσει» τον Σαμιέλ Πατί και να «τον αναγκάσει να ζητήσει συγγνώμη», επειδή έδειξε τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Μεταξύ των υπόλοιπων προσώπων που οδηγήθηκαν ενώπιον ενός δικαστή αντιτρομοκρατίας, βρίσκονται ο πατέρας μιας μαθήτριας, ο Μπραχίμ Σ. και ένας ισλαμιστής, ο Αμπντελακίμ Σεφριουί, που είχε «κατονομάσει τον καθηγητή ως στόχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Μπραχίμ Σ. είχε αναρτήσει πολλά βίντεο στα οποία «διατύπωνε απειλές» εναντίον του Σαμιέλ Πατί, σχετικά με το μάθημα που έκανε για την ελευθερία της έκφρασης, το οποίο παρακολούθησε, όπως ισχυριζόταν, η κόρη του.

Το κορίτσι ανήκει στην τάξη όπου ο καθηγητής παρέδωσε το συγκεκριμένο μάθημα περί ελευθερίας της έκφρασης, ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, την ημέρα εκείνη, 6η Οκτωβρίου, απουσίαζε, διότι ήταν άρρωστο.

Παράλληλα, ο δολοφόνος του Σαμιέλ Πατί, έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα στη ρωσική γλώσσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ανάρτησε τη φωτογραφία του θύματός του, μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Σε αυτό το μήνυμα, τη γνησιότητα του οποίου έχει εξακριβώσει αυτή η πηγή και το οποίο έχει περιέλθει στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ, ένας Τσετσένος που γεννήθηκε στη Μόσχα, λέει στα ρώσικα ότι «πήρε εκδίκηση για τον προφήτη», κατηγορώντας τον καθηγητή Ιστορίας-Γεωγραφίας ότι τον «παρουσίασε με προσβλητικό τρόπο».

«Αδελφοί, προσευχηθείτε προκειμένου ο Αλλάχ να με δεχθεί ως μάρτυρα», λέει, επίσης, σύμφωνα με τη μετάφραση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το μήνυμα αυτό αναρτήθηκε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεία δύο tweet του Ανζόροφ, ενός πρόσφυγα τσετσενικής καταγωγής, ηλικίας 18 ετών, με τα οποία ομολογούσε ότι σκότωσε τον καθηγητή στο σχολείο του Μπουά, στο βορειοδυτικό Παρίσι.

Mε πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM