Γαλλία: Μυστηριώδη τσιμπήματα σε συμμετέχοντες σε μουσικό φεστιβάλ – Γίνεται έρευνα

Γαλλία: Μυστηριώδη τσιμπήματα σε συμμετέχοντες σε μουσικό φεστιβάλ – Γίνεται έρευνα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Παράξενα τσιμπήματα φέρουν άτομα που έδωσαν το «παρών» σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής στη Γαλλία, στο Printemps de Bourges.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η προέλευση αυτών των σημαδιών είναι άγνωστη και ήδη γίνεται έρευνα για να διαλευκανθεί για τι πρόκειται. 

«Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τσιμπήματα από σύριγγες ή από καρφίτσες για παράδειγμα»  είπε η Ανιές Μπονζέν, επικεφαλής του γραφείου της νομαρχίας του Σερ, όπου διεξάγεται το φεστιβάλ. «Οι άνθρωποι αυτοί απλά ένιωσαν τσιμπήματα» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, «δεν υπήρξε σεξουαλική επίθεση», σύμφωνα με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Μπορίς Βεντέλ, ο οποίος διευκρίνισε πως οι αναφορές προήλθαν «από άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας».

Από τα άτομα που ανέφεραν τα τσιμπήματα λήφθηκε δείγμα αίματος, προκειμένου να καθοριστεί εάν ουσίες τους είχαν χορηγηθεί.

«Έως σήμερα 23η Απριλίου υπήρξαν αναφορές για 9 περιστατικά», είπε ο Βεντέλ στο AFP. Αυτός ο αριθμός επιβεβαιώθηκε από τη νομαρχία του Σερ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπουρζ, έχουν κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις και γίνεται έρευνα για «χορήγηση επιβλαβών ουσιών». 

Τα μέτρα ασφαλείας στο φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή, ενισχύθηκαν.

Ανάλογα περιστατικά τσιμπημάτων καταγγέλθηκαν τον τελευταίο καιρό σε ντισκοτέκ σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM