Γαλλία: Μεθυσμένος κρατούμενος έκλεψε φορτηγάκι για να επιστρέψει στη φυλακή

Γαλλία: Μεθυσμένος κρατούμενος έκλεψε φορτηγάκι για να επιστρέψει στη φυλακή Facebook Twitter
0

Ένας νεαρός κρατούμενος στη Γαλλία έκλεψε ένα φορτηγάκι προκειμένου να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο 29χρονος, ήταν λίγο μεθυσμένος και δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ωστόσο τον πίεζε ο χρόνος και δεν βρήκε άλλη λύση παρά να κλέψει ένα φορτηγάκι για να προλάβει να φτάσει εγκαίρως στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του για άλλο αδίκημα.

Ο δράστης της κλοπής, ένας 29χρονος που είχε καταδικαστεί για μια υπόθεση ναρκωτικών, εξέτιε την ποινή του στη φυλακή των Βερσαλλιών, στα δυτικά του Παρισιού, αλλά σε καθεστώς ημιελευθερίας. Βρισκόταν στο Βιροφλέ, μια γειτονική κοινότητα, όταν αντιλήφθηκε ότι η ώρα είχε περάσει και έπρεπε να επιστρέψει αμέσως στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Για κακή του τύχη, ένας κούριερ είχε μόλις σταθμεύσει το φορτηγάκι του, αφήνοντας τα κλειδιά επάνω. Ο νεαρός δεν έχασε την ευκαιρία και το έκλεψε παίρνοντας μαζί του και το πορτοφόλι του οδηγού.

Η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως για τη θρασύτατη κλοπή και ο 29χρονος συνελήφθη την ώρα που έφτανε στη φυλακή. Όταν βρέθηκε επάνω του η ταυτότητα του κούριερ, ισχυρίσθηκε ότι ήταν ο εργοδότης του. Δεν μπόρεσε όμως να δώσει μια ικανοποιητική εξήγηση για το πού βρήκε τα δύο κινητά τηλέφωνα και το τσιγαριλίκι που είχε επίσης στην κατοχή του.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο νεαρός προκάλεσε και ζημιές στο φορτηγάκι, σπάζοντας τον καθρέφτη, δεδομένου ότι ήταν μεθυσμένος και δεν ήξερε να οδηγεί.

Με τα πολλά, ο 29χρονος παραδέχτηκε ότι έκλεψε το όχημα επειδή είχε καθυστερήσει να γυρίσει στη φυλακή. Παραμένει υπό κράτηση και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ