Γαλλία: Μακρόν και Λεπέν προηγούνται στον πρώτο γύρο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Μακρόν και Λεπέν προηγούνται στον πρώτο γύρο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Ο κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν και η ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν εξακολουθούν να είναι πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και αναμένεται να κερδίσουν με μικρή διαφορά τους άλλους υποψήφιους στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Cevipof για την εφημερίδα Le Monde.


Ο Μακρόν και η Λεπέν πρόκειται να περάσουν στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου, με τον πρώτο να είναι ο πιο πιθανός νικητής. Ωστόσο και οι δύο υποψήφιοι βλέπουν τη δημοτικότητά τους να μειώνεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε 11.601 ερωτηθέντες.


Η Λεπέν έχασε 2,5 μονάδες και έπεσε στο 22,5% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο, ενώ ο Μακρόν έχασε 2 μονάδες πέφτοντας στο 23%. Ο υποψήφιος της άκρας αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, που σημειώνει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, κερδίζει το 19%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν 19,5%.


Η Λεπέν φαίνεται ότι θα χάσει στον δεύτερο γύρο όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός της. Ο Μακρόν εμφανίζεται νικητής με 61% έναντι 39% για τη Λεπέν, ο Μελανσόν με 57% έναντι 43% για την ακροδεξιά ηγέτιδα και ο Φιγιόν με 55%.


Η αποχή είναι ένας παράγοντας κλειδί που αυξάνει την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Σύμφωνα με το Cevipof, αναμένεται να φτάσει το 28%.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM