Γαλλία: Η Βουλή απαγόρευσε τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκο

Γαλλία: Η Βουλή απαγόρευσε τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκο Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Η χρήση άγριων ζώων σε τσίρκο θα απαγορευθεί στη Γαλλία, με νόμο που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο. 

Κάποιοι ακτιβιστές χαιρέτισαν την απόφαση ως ένα βήμα για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, όμως άλλοι λένε ότι το νομοσχέδιο δεν φέρνει αρκετή πρόοδο σε αυτό το ζήτημα. 

Οι παραστάσεις με λιοντάρια, αρκούδες ή τίγρεις θα απαγορευθούν σε δύο χρόνια και η ιδιοκτησία τέτοιων ζώων θα γίνει παράνομη σε επτά χρόνια, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να υπογράψει ο Εμανουέλ Μακρόν για να γίνει νόμος. 

Επίσης, παράνομες θα είναι οι φάρμες μινκ και τα σόου με δελφίνια. Με το νομοσχέδιο θα κλείσει η τελευταία μονάδα παραγωγής γούνας βιζόν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Το κόμμα του Μακρόν κάνει λόγο για «ιστορικό βήμα» στη μάχη για τα δικαιώματα των ζώων. Όμως, κάποιοι ακτιβιστές λένε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι αρκετό, καθώς δεν αναφέρεται στις ταυρομαχίες ή το κυνήγι. Η Μπριζίτ Μπαρντό, από τους πιο διάσημους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων στη Γαλλία, σχολίασε ότι πρόκειται για «σημαντική πρόοδο» για αυτό το ζήτημα στη χώρα. 

Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότερους περιορισμούς για την πώληση κατοικίδιων ζώων, όπως και αυστηρότερες κυρώσεις για την κακοποίηση ζώων, που τιμωρείται με μέγιστες ποινές τη φυλάκιση πέντε ετών και το πρόστιμο 75.000 ευρώ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ