Γαλλία: Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 σε 15 γεωγραφικά διαμερίσματα

Γαλλία: Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 σε 15 γεωγραφικά διαμερίσματα Facebook Twitter
EPA
0

Η Γαλλία θα επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ξεκινάει νωρίτερα-στις 18:00 αντί στις 20:00-σε 15 βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας από αύριο Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πήραμε την απόφαση για 15 διαμερίσματα. Σε μια εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε αυτά τα 15 διαμερίσματα, σχετικά με την διασπορά του ιού σε άλλα σημεία της χώρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Προφανώς αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω σε κάποιες περιοχές, θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις. Τα μέτρα είναι σταδιακά αυξανόμενα και φυσικά-επί της αρχής-φθάνουν μέχρι και το lockdown, πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη δυτική Ευρώπη και τον πέμπτο παγκοσμίως με 2.620.425 συνολικά, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 64.632.

Έχει ήδη επιβάλει δύο φορές lockdown σε εθνικό επίπεδο. Τα μέτρα αυτά χαλάρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι προς το παρόν κλειστά και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν παρότι η 20η Ιανουαρίου ήταν αρχικά ο στόχος.

Ο Ατάλ επανέλαβε σήμερα ότι οι πολιτιστικοί χώροι δεν θα ανοίξουν ξανά στις 7 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες 19.927 νέα κρούσματα κορωνοϊού, λιγότερα από το σχεδόν υψηλό μηνός που είχε καταγραφεί την Τετάρτη με 26.457 νέα κρούσματα, αλλά ωστόσο πολλά περισσότερα από τον κυβερνητικό στόχο των λιγότερο από 5.000 ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM