Γαλλία: Ανακριτής ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο που βαραίνει τον Φιγιόν

Γαλλία: Ανακριτής ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο που βαραίνει τον Φιγιόν Facebook Twitter
0

Οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε σήμερα σε ανακριτή να ξεκινήσει νέα έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες που θέλουν τη σύζυγο του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν να αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

Η απόφαση των εισαγγελέα να ξεκινήσει ένα νέο στάδιο ερευνών στην υπόθεση συνιστά πλήγμα για τον Φιγιόν, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να μειώνονται, χάνοντας το status του επικρατέστερου υποψηφίου για τον προεδρικό θώκο, μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η γαλλική σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, το επονομαζόμενο «Penelopegate».

Με την εμπλοκή ενός ανακριτή στη μέχρι σήμερα προκαταρκτική έρευνα που διεξαγόταν από την αστυνομία, οι αρχές αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερα μέσα στην έρευνά τους.

Ο ανακριτής έχει την εξουσία να ερευνά σε βάθος, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως την παρακολούθηση τηλεφώνων ή να θέτει τους υπόπτους σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο δικαστικός λειτουργός θα μπορούσε να αποφασίσει να απορρίψει την υπόθεση, να θέσει τον ύποπτο υπό επίσημη έρευνα ή να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

Δεν είναι σαφές εάν η έρευνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές, την 23η Απριλίου και 7η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM