Γαλλία: Ανακριτής ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο που βαραίνει τον Φιγιόν

Γαλλία: Ανακριτής ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο που βαραίνει τον Φιγιόν Facebook Twitter
0

Οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε σήμερα σε ανακριτή να ξεκινήσει νέα έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες που θέλουν τη σύζυγο του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν να αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

Η απόφαση των εισαγγελέα να ξεκινήσει ένα νέο στάδιο ερευνών στην υπόθεση συνιστά πλήγμα για τον Φιγιόν, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να μειώνονται, χάνοντας το status του επικρατέστερου υποψηφίου για τον προεδρικό θώκο, μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η γαλλική σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, το επονομαζόμενο «Penelopegate».

Με την εμπλοκή ενός ανακριτή στη μέχρι σήμερα προκαταρκτική έρευνα που διεξαγόταν από την αστυνομία, οι αρχές αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερα μέσα στην έρευνά τους.

Ο ανακριτής έχει την εξουσία να ερευνά σε βάθος, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως την παρακολούθηση τηλεφώνων ή να θέτει τους υπόπτους σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο δικαστικός λειτουργός θα μπορούσε να αποφασίσει να απορρίψει την υπόθεση, να θέσει τον ύποπτο υπό επίσημη έρευνα ή να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

Δεν είναι σαφές εάν η έρευνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές, την 23η Απριλίου και 7η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ