Γαλλία: Αλγερινοί επιβάτες «εγκλωβισμένοι» σε αεροδρόμιο εδώ και τρεις εβδομάδες

Paris airport: Algerian passengers from UK stranded for weeks Facebook Twitter
0

Είκοσι έξι Αλγερινοί πολίτες, που επέστρεφαν στα σπίτια τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού για τρεις εβδομάδες.

Ανάμεσά τους δύο νεαρά κορίτσια και μία γυναίκα 75 ετών. Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου από το Χίθροου. Όταν έφθασαν στο Παρίσι ενημερώθηκαν από την Air Algeria πως δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Έκτοτε βρίσκονται στο Τερματικό Σταθμό 2 του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ.

Η πρεσβεία της Αλγερίας στη Γαλλία ανέφερε στο BBC πως η αεροπορική εταιρεία είχε ενημερώσει όλους τους επιβάτες πριν από την πτήση τους ότι τα εισιτήριά τους είχαν ακυρωθεί καθώς η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού είχε εντοπιστεί στην Αλγερία στις 25 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες ορισμένοι από τους είκοσι έξι έχουν βρετανικά διαβατήρια, ενώ άλλου είναι κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου ή έχουν βίζα. Η βίζα μίας γυναίκα έχει λήξει, αναφέρει ο άνδρας, και άλλη στέλνεται πίσω στην Αλγερία ως παράνομη. Όλοι είχαν σοβαρούς λόγος για να ταξιδέψουν και κάποιοι από αυτούς έπρεπε να επισκεφθούν άρρωστους συγγενείς.

Όσο βρίσκονται στο αεροδρόμιο κοιμούνται σε καρέκλες ή στο πάτωμα και τρώνε φαγητό που τους παρέχουν εθελοντές. Ένα άτομο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η κρατική Air Algeria τους έδινε στην αρχή κουπόνια για φαγητό αλλά αυτό σταμάτησε όταν αρνήθηκαν την προσφορά της για επιστροφή στο Λονδίνο. Έχουν πρόσβαση σε ντους, τα οποία βρίσκονται σε μία ζώνη του αεροδρομίου με ξενοδοχείο, αλλά πρέπει να πληρώσουν 20 ευρώ για να τα χρησιμοποιήσουν. Γιατρός τους επισκέπτεται καθημερινά.  

Ένας άνδρας, που άφησε τη δουλειά του, ανέφερε πως πήραν την πρωινή πτήση στις 26 Φεβρουαρίου με τελικό προορισμό το Αλγέρι έχοντας προμηθευτεί όλα τα εισιτήρια και έχοντας κάνει τεστ κορωνοϊού τα οποία ήταν αρνητικά. Όταν προσπάθησαν να επιβιβαστούν στην πτήση από το Σαρλ ντε Γκολ στάλθηκαν πίσω λόγω, όπως υποστηρίζει, της βρετανικής μετάλλαξης. Οι ίδιοι, παρά τις κακουχίες, είναι αποφασισμένοι να μείνουν στο αεροδρόμιο μέχρι που οι Αρχές της Αλγερίας θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν.

Εκπρόσωπος της αλγερινής πρεσβείας συναντήθηκε μαζί τους στις 2 Μαρτίου «και τους είπε πως πρέπει να επιστρέψουν εκεί όπου ζουν μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σύνορα». Παράλληλα ενημερώθηκαν πως η αλγερινή κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα στις 28 Φεβρουαρίου και πως δεν θα γίνει καμία εξαίρεση. Το γαλλικό αεροδρόμιο αναφέρει πως κάνει τα πάντα για να τους βοηθήσει παρότι δεν είναι υπεύθυνο γι’ αυτούς. «Είναι ευθύνη των αλγερινών Αρχών και της Air Algeria.»

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλικός φωτογράφος μοιράζεται την αγαπημένη του φωτογραφία, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε μια αυθόρμητη στιγμή

Διεθνή / Βασιλικός φωτογράφος αποκαλύπτει σπάνιο αυθόρμητο «κλικ» του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τα παιδιά του

«Ήταν πραγματικό προνόμιο να φωτογραφίζω τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή ίσως είναι η αγαπημένη μου λήψη μέχρι σήμερα», έγραψε σε ανάρτησή του ο φωτογράφος Josh Shinner
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM