Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών Facebook Twitter
Ακτιβιστές/ Φωτ.: Χ
0

Πορτοκαλί σκόνη σκόρπισαν στην αίθουσα των Κατόπτρων του Ανακτόρου των Βερσαλλιών, μέλη της Riposte Allientaire. Η ενέργεια των ακτιβιστών διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

Πιο αναλυτικά, δύο άτομα έτρεξαν και έριξαν την πορτοκαλί σκόνη στην αίθουσα του Ανακτόρου γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, την ίδια στιγμή που τουρίστες επισκέπτονταν τον χώρο.

Σύλληψη των ακτιβιστών

Αμέσως συνελήφθησαν οι ακτιβιστές και τέθηκαν υπό κράτηση. Σημειώνεται ότι αφέθηκαν ελεύθεροι την Κυριακή.

Πρόκειται για μέλη μιας οργάνωσης που ασχολούνται με εκστρατείες για βιώσιμα τρόφιμα. Στόχος της διαμαρτυρίας στις Βερσαλλίες ήταν να τονιστούν οι «αυξανόμενες ανισότητες που επιτρέπουν σε μια προνομιούχα μειοψηφία να μονοπωλήσει τους πόρους», αναφέρει σε δήλωσή της η οργάνωση.

Όπως υπενθυμίζουν γαλλικά δημοσιεύματα, η  συγκεκριμένη οργάνωση έχει απασχολήσει τη γαλλική δικαιοσύνη και στο παρελθόν με αντίστοιχες παρεμβάσεις σε μουσεία της χώρας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, μέλη της είχαν πετάξει σούπα στη Μόνα Λίζα στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Φυσικά ο διάσημος πίνακας καλύπτεται από ειδικό γυαλί και έτσι δεν υπέστη κάποια ζημιά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM