Γαλλία: 19χρονος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία παιδόφιλου ιερέα που τον είχε κακοποιήσει

Γαλλία: 19χρονος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία παιδόφιλου ιερέα που τον είχε κακοποιήσει Facebook Twitter
1

Η αστυνομία στη Γαλλία ανέκρινε έναν 19χρονο, ύποπτο για τη δολοφονία ενός ιερέα ο οποίος έχει κατηγορηθεί για παιδοφιλία


Η ανάκριση πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο 19χρονος, έχει νοσηλευτεί για «σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα» σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο, Franceinfo. Ο ύποπτος κατηγορείται ότι σκότωσε τον 91χρονο ιερέα, Ρότζερ Ματασόλι, χώνοντας του έναν σταυρό στο λαιμό. Ο ιερέας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του τον περασμένο μήνα, στην περιοχή της Oise.

«Γνωρίζουμε τώρα ότι ο πατέρας του ύποπτου ήταν θύμα του ιερέα», δήλωσε ο δικηγόρος του 19χρονου στο Franceinfo. «Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτός ο πατέρας προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά του και έπειτα, μετά το διαζύγιο, έπεσε στα χέρια του Ματασόλι». Ο 'Αλεξάντρ Β' - το ψευδώνυμο του 19χρονου καθώς το πραγματικό του όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα - ανέφερε γεγονότα που πιθανόν να τον ενόχλησαν πολύ».

Ο Αλεξάντρ και ο πατέρας του δεν ήταν οι πρώτοι άνδρες που κατηγόρησαν τον Ματασόλι για σεξουαλική κακοποίηση. Η οικογένεια του ύποπτου δήλωσε ότι οι κατηγορίες ήταν ευρέως γνωστές και φήμες ότι ο ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960.

Επίσκοπος απάλλαξε τον Ματασόλι από τα καθήκοντά του το 2009, έπειτα από τις κατηγορίες κακοποίησης, ανέφερε το Euro Weekly News. Ωστόσο, ο Ματασόλι παρέμεινε στην μισθοδοσία του επισκόπου μέχρι το 2018. Σύμφωνα με το Franceinfo, ο εν λόγω ιερέας είχε τεθεί «υπό έρευνα» πριν από το θάνατό του. Ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά το θάνατό του χωρίς να αποσταλεί σχετική αναφορά στη Ρώμη. Ακόμα, ο ενημερωτικός ιστότοπος αναφέρει ότι τρία άτομα είχαν επικοινωνήσει με το γραφείο του επισκόπου για θέματα σχετικά με κακοποίηση από τον ίδιο ιερέα, από τον Ιούλιο του 2018. 

Σύμφωνα με το Euro Weekly News, ο Αλεξάντρ υποστήριξε ότι δεν θυμάται τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται. Η αστυνομία της Oise δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση μέχρι στιγμής.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ιερέας....παιδοφιλος.Η πολιτισμένη κοινωνία κ εκκλησια θεώρησε σωστό να μείνει στην θέση του...για να συνεχίσει το θεαρεστο έργο του....Κρίμα για τα θύματα του...