G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση

G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση Facebook Twitter
EPA
0

Στα πρώτα στιγμιότυπα από τη Σύνοδo της G7 την παράσταση έκλεψε η εμφάνιση του μόλις ενός έτους γιου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην παραλία της Κορνουάλης, κατά τη συνάντηση του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ με το βρετανικό πρωθυπουργικό ζεύγος.

Ο μικρός Γουίλφρεντ διασκέδασε στην αμμουδιά μαζί με τη μητέρα του, Κάρι, η οποία παντρεύτηκε πριν από λίγο καιρό τον Μπόρις Τζόνσον, και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Τα δύο ζευγάρια περπάτησαν στην παραλία της Κορνουάλης, πριν ξεκινήσει και επίσημα η συνάντηση της βρετανικής και της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο της G7. 

Από τα σχόλια των δημοσιογράφων δεν ξέφυγε το σακάκι της Τζιλ, που έγραφε στην πλάτη τη λέξη «αγάπη».

G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση Facebook Twitter
epa

Στην πρώτη τους συνάντηση από κοντά, Μπόρις Τζόνσον και Τζο Μπάιντεν πάντως έδειξαν να επιθυμούν πιο στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επιδιώκει μεταξύ άλλων και την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης που έχει επιβάλει η Βρετανία στη χώρα του.

G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση Facebook Twitter
epa

«Ανάσα δροσερού αέρα» η συνάντηση με τον Μπάιντεν, δηλώνει Τζόνσον

«Δεν πιστεύω πως είναι υπερβολή ν α πει κανείς πως η σχέση μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ, η σχέση της βορείου Αμερικής με την Ευρώπη που ενσαρκώνεται στη Χάρτα του Ατλαντικού του 1941 και την οποί ανανεώσαμε σήμερα είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την ευημερία, την ασφάλεια του κόσμου, για όλα εκείνα που πιστεύουμε από κοινού, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον νόμο δικαίου» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

«Οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικές. Καλύψαμε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων και είναι υπέροχο να ακούς και να εισακούεσαι από τη διοίκηση του Μπάιντεν και από τον Τζο Μπάιντεν γιατί υπάρχουν τόσα που θέλουν να κάνουμε μαζί – από την ασφάλεια, το ΝΑΤΟ, την κλιματική αλλαγή» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός που χαρακτήρισε τις επαφές «ανάσα δροσερού αέρα».

«Επιβεβαιώσαμε την ειδική σχέση, κάτι που δεν έχει ειπωθεί τελευταία, την ειδική σχέση μεταξύ των λαών μας και ανανεώσαμε τη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες που μοιράζονται τα έθνη μας» είπε ο Τζο Μπάιντεν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM