Φρίκη στην Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 15 γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν σε φυλετικές συγκρούσεις

Φρίκη στην Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 15 γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν σε φυλετικές συγκρούσεις Facebook Twitter
Ορεινό χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα.
0

Τουλάχιστον 15 γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν στην Παπούα Νέα Γουινέα, σε ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα φυλετικής βίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια. 

Οι φόνοι έλαβαν χώρα νωρίς τη Δευτέρα στη διάρκεια επιδρομής στο χωριό Karida, όπου ζουν περίπου 800 κάτοικοι. Ο επικεφαλής του κέντρου υγείας της περιοχής, οποίος βρισκόταν στο χωριό την στιγμή της επίθεσης, είπε στον Guardian πως υπάρχουν 16 θύματα -οκτώ παιδιά ηλικίας ενός έως 15 ετών και άλλες οκτώ γυναίκες, δυο εκ των οποίων έγκυες. Ωστόσο το RNZ, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της αστυνομίας, έκανε λόγο για 15 θύματα, δέκα γυναίκες και πέντε παιδιά. 

Η αιματηρή επίθεση έγινε, σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου στις 6 το πρωί της Δευτέρας, με τα θύματα να βρίσκουν τραγικό θάνατο όταν άνοιξαν την πόρτα στους δράστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν όπλα και μαχαίρια, ενώ έβαλαν επίσης φωτιές σε σπίτια. Μετά την επίθεση, κάποια από τα θύματα ήταν τόσο άσχημα διαμελισμένα που ήταν σχεδόν αδύνατο να αναγνωριστούν. «Τους είχαν κόψει κομμάτια. Μόνο τα πρόσωπα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε, κάποια μέλη του σώματος δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει τι...», είπε ένας κάτοικος.

Φρίκη στην Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 15 γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν σε φυλετικές συγκρούσεις Facebook Twitter

Η συγκεκριμένη επαρχεία και άλλες ορεινές περιοχές της χώρας μαστίζονται τα τελευταία χρόνια από αιματηρά περιστατικά φυλετικών συγκρούσεων, και πολύ συχνά υπάρχουν αναφορές για δολοφονίες, αντίποινα και σεξουαλική βία, τα οποία επιδεινώνει η αυξημένη διαθεσιμότητα των πυροβόλων όπλων. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζέιμς Μαράπε, είπε πως την επίθεση έκαναν άτομα από τις φυλές Haguai, Okiru και Liwi, τονίζοντας πως θα κυνηγήσει και θα τιμωρήσει του καταπατητές, χρησιμοποιώντας «τα σκληρότερα μέτρα του νόμου». Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τις ανεπαρκείς αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, λέγοντας πως έχει ζητήσει από το 2012 περισσότερους αστυνομικούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Πώς μπορεί μια επαρχεία 400.000 ατόμων να λειτουργεί με 60 αστυνομικούς», έγραψε σε μήνυμά του στο Facebook.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM