Free the nipple - Δεν είναι δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν γυμνόστηθες σε αυτή την παραλία

Free the nipple - Δεν είναι δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν γυμνόστηθες σε αυτή την παραλία Facebook Twitter
0

Το ανώτατο δικαστήριο του Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ επικύρωσε την καταδίκη τριών γυναικών που συνελήφθησαν γυμνόστηθες σε μια παραλία, διαπιστώνοντας ότι τα συνταγματικά τους δικαιώματα δεν παραβιάστηκαν.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος που απαγορεύει στις γυναίκες το τόπλες, δεν εισάγει διακρίσεις λόγω φύλου και δεν παραβιάζει το δικαίωμα των γυναικών στην ελευθερία του λόγου.

Η Heidi Lilley, η Kia Sinclair και η Ginger Pierro μέλη του κινήματος Free the nipple, μια παγκόσμια εκστρατεία που υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών να είναι γυμνές από τη μέση και πάνω, συνελήφθησαν το 2016 σε μια παραλία μετά την άρνησή τους να βάλουν μπλούζες όταν οι παραθεριστές παραπονέθηκαν. 

Ο νόμος της περιοχής του Νιού Χάμσαϊρ για την άσεμνη έκθεση απαγορεύει το σεξ και το γυμνό στο κοινό, αλλά, ειδικά για τις γυναίκες απαγορεύει την εμφάνιση του γυναικείου στήθους χωρίς κάλυμμα οποιουδήποτε τμήματος της θηλής.

Οι τρεις γυναίκες άσκησαν έφεση στο ανώτατο δικαστήριο του κράτους.«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου ότι η αντιμετώπιση των γυναικών είναι διαφορετική από τους άνδρες και πως αυτό δεν ισοδυναμεί με διάκριση λόγω φύλου. Το δικαστήριο έχει αποδεχθεί πραγματικά ότι είναι έγκλημα το να είσαι γυναίκα», ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος των γυναικών.

«Δεδομένου ότι το Σύνταγμα το οποίο απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου, δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί αυτή η άνιση και άδικη μεταχείριση, ελπίζουμε ότι ο νομοθέτης του Νιου Χάμσαϊρ θα προχωρήσει για να διορθώσει αυτή την αδικία με την εξαφάνιση του διατάγματος», προσθέτει.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τις γυναίκες σχετικά με το επόμενο βήμα τους, συμπεριλαμβανομένης πιθανής προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η απόφαση είναι ένα εμπόδιο για το κίνημα, το οποίο είχε κάποιες επιτυχίες καταπολεμώντας παρόμοιες διαταγές σε άλλα μέρη της χώρας.

Σε κάποιες έχει πετύχει αλλαγή νομοθεσίας όπως το Σαν Φρανσίσκο, αλλά αλλού ήρθε αντιμέτωπο με άρνηση των δικαστών να επιτρέψουν το δικαίωμα των γυναικών να είναι γυμνόστηθες όπως ελεύθερα κάνουν οι άντρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM