Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις νότιες Φιλιππίνες, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για τη διάσωση κατοίκων ορεινού χωριού, το οποίο θάφτηκε στη λάσπη. 

Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Nalgae, τα ορμητικά νερά, παρασύροντας λάσπη, πέτρες και πεσμένα δέντρα, κάλυψαν το χωριό Κουσιόνγκ, όπου έχασαν τη ζωή τους οι περισσότεροι από τους 50 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην περιοχή γύρω από την πόλη Ντατού Οντίν Σινσουάτ. 

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις Facebook Twitter

Παρόμοιες κατολισθήσεις έπληξαν χωριά στις κοντινές πόλεις Ντατού Μπλα Σινσουάτ και Ούπι, όπου έχασαν τη ζωή τους άλλοι 17 άνθρωποι. Έντεκα άτομα αγνοούνται και οι τραυματίες ανέρχονται σε 31, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών. 

Εξαιτίας των βροχοπτώσεων πλημμύρισαν εννέα πόλεις, κατά κύριο λόγω αγροτικές, γύρω από την πόλη Κοταμπάτο, που επίσης πλημμύρισε, στο νησί Μιντανάο. 

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις Facebook Twitter

Διασώστες με βάρκες απομάκρυναν κατοίκους που είχαν ανέβει στις σκεπές σπιτιών για να γλιτώσουν, ενώ ο στρατός διέθεσε φορτηγά, για τη μεταφορά ανθρώπων που έμειναν άστεγοι. Στις περισσότερες περιοχές τα νερά έχουν υποχωρήσει, όχι όμως και στο Κοταμπάτο. Στο μεταξύ, οι αρχές προειδοποίησαν για νέες πλημμύρες τις επόμενες ώρες, καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις. 

Με πληροφορίες από AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ