Φιλιππίνες: Σάλος από τις δηλώσεις Ντουτέρτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτριά του

Φιλιππίνες: Σάλος από τις δηλώσεις Ντουτέρτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτριά του Facebook Twitter
EPA
0

Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και γυναικείες οργανώσεις προκάλεσε η παραδοχή του Ροντρίγκο Ντουτέρτε πως όταν ήταν έφηβος, παρενόχλησε σεξουαλικά την οικιακή βοηθό της οικογένειάς του, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων προκαλούν συχνά επικρίσεις και αντιδράσεις στη χώρα του, κυρίως όταν μιλά για τις γυναίκες. Πρόσφατα είχε αστειευτεί για έναν βιασμό ενώ δεν διστάζει να υπερηφανεύεται δημοσίως για τις απιστίες του.

Μιλώντας για την εξομολόγησή του σε έναν ιερέα όταν ήταν μαθητής λυκείου, ο 73χρονος πρόεδρος αφηγήθηκε ότι εκείνη την εποχή μπήκε στο δωμάτιο της υπηρέτριας, την ώρα που η γυναίκα κοιμόταν, σήκωσε τα σκεπάσματα και προσπάθησε να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα.

«Τότε εκείνη ξύπνησε κι εγώ έφυγα», πρόσθεσε. Όμως, όπως εξομολογήθηκε και στον ιερέα, στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιο και την παρενόχλησε και πάλι.

Το κόμμα Gabriela, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ζήτησε την παραίτησή του χαρακτηρίζοντας αποκρουστικές τις δηλώσεις και κατηγορώντας τον ότι ομολόγησε απόπειρα βιασμού.

Απαντώντας στις μαζικές επικρίσεις, ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο πρόεδρος επινόησε αυτήν την ιστορία και πως «την έκανε πιο πικάντικη». «Επινόησε ένα γελοίο ανέκδοτο για να επιστήσει την προσοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις που ο ίδιος και οι συμμαθητές του είχαν υποστεί στο λύκειο», είπε ο Σαλβαντόρ Πανέλο.

Οι δηλώσεις του Ντουτέρτε έγιναν σε μια ομιλία του, ενώ κατακεραύνωνε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τις σεξουαλικές επιθέσεις ιερέων σε παιδιά. Ο πρόεδρος, που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει την Εκκλησία «τον πιο υποκριτικό θεσμό», είπε ότι οι συμμαθητές του και ο ίδιος έπεφταν θύματα σεξουαλικής επίθεσης όταν πήγαιναν να εξομολογηθούν.

Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συνηθίζουν, μετά από κάθε αμφιλεγόμενη δήλωσή του για τις γυναίκες, να υποβαθμίζουν το θέμα και να το παρουσιάζουν ως «αστεϊσμό» ή να λένε ότι παρουσιάστηκε από τον Τύπο εκτός του πλαισίου στο οποίο ειπώθηκε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM