Φιλιππίνες: Σάλος από τις δηλώσεις Ντουτέρτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτριά του

Φιλιππίνες: Σάλος από τις δηλώσεις Ντουτέρτε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την υπηρέτριά του Facebook Twitter
EPA
0

Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και γυναικείες οργανώσεις προκάλεσε η παραδοχή του Ροντρίγκο Ντουτέρτε πως όταν ήταν έφηβος, παρενόχλησε σεξουαλικά την οικιακή βοηθό της οικογένειάς του, ενώ εκείνη κοιμόταν.

Οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων προκαλούν συχνά επικρίσεις και αντιδράσεις στη χώρα του, κυρίως όταν μιλά για τις γυναίκες. Πρόσφατα είχε αστειευτεί για έναν βιασμό ενώ δεν διστάζει να υπερηφανεύεται δημοσίως για τις απιστίες του.

Μιλώντας για την εξομολόγησή του σε έναν ιερέα όταν ήταν μαθητής λυκείου, ο 73χρονος πρόεδρος αφηγήθηκε ότι εκείνη την εποχή μπήκε στο δωμάτιο της υπηρέτριας, την ώρα που η γυναίκα κοιμόταν, σήκωσε τα σκεπάσματα και προσπάθησε να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα.

«Τότε εκείνη ξύπνησε κι εγώ έφυγα», πρόσθεσε. Όμως, όπως εξομολογήθηκε και στον ιερέα, στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιο και την παρενόχλησε και πάλι.

Το κόμμα Gabriela, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, ζήτησε την παραίτησή του χαρακτηρίζοντας αποκρουστικές τις δηλώσεις και κατηγορώντας τον ότι ομολόγησε απόπειρα βιασμού.

Απαντώντας στις μαζικές επικρίσεις, ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο πρόεδρος επινόησε αυτήν την ιστορία και πως «την έκανε πιο πικάντικη». «Επινόησε ένα γελοίο ανέκδοτο για να επιστήσει την προσοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις που ο ίδιος και οι συμμαθητές του είχαν υποστεί στο λύκειο», είπε ο Σαλβαντόρ Πανέλο.

Οι δηλώσεις του Ντουτέρτε έγιναν σε μια ομιλία του, ενώ κατακεραύνωνε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τις σεξουαλικές επιθέσεις ιερέων σε παιδιά. Ο πρόεδρος, που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει την Εκκλησία «τον πιο υποκριτικό θεσμό», είπε ότι οι συμμαθητές του και ο ίδιος έπεφταν θύματα σεξουαλικής επίθεσης όταν πήγαιναν να εξομολογηθούν.

Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συνηθίζουν, μετά από κάθε αμφιλεγόμενη δήλωσή του για τις γυναίκες, να υποβαθμίζουν το θέμα και να το παρουσιάζουν ως «αστεϊσμό» ή να λένε ότι παρουσιάστηκε από τον Τύπο εκτός του πλαισίου στο οποίο ειπώθηκε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ