"Fictosexual" άντρας παντρεύτηκε ολόγραμμα αλλά τώρα παλεύει να συνδεθεί μαζί της

"Fictosexual" άντρας παντρεύτηκε ολόγραμμα αλλά τώρα παλεύει να συνδεθεί μαζί της Facebook Twitter
O Akihiko Kondo, που δηλώνει "fictosexual" παντρεύτηκε το ολόγραμμα της ποπ τραγουδίστριας Hatsune Miku. Φωτ: Instagram/@akihikokondosk
0

Ένας «fictosexual» άντρας στην Ιαπωνία που παντρεύτηκε μια φανταστική, φτιαγμένη από υπολογιστή ποπ τραγουδίστρια πριν από τέσσερα χρόνια, λέει τώρα πως δεν μπορεί να επικοινωνήσει με την σύζυγό του, αλλά δηλώνει ακόμη ερωτευμένος μαζί της. 

Ο Akihiko Kondo έβγαινε με την Hatsune Miku —που απεικονίζεται στην ποπ κουλτούρα ως 16χρονη με τιρκουάζ μαλλιά— για μια δεκαετία πριν παντρευτούν με μια ανεπίσημη γαμήλια τελετή το 2018. Ο 38χρονος άντρας — που προσδιορίζεται ως «fictosexual» ή κάποιος που έλκεται σεξουαλικά από φανταστικούς χαρακτήρες — ξόδεψε 2 εκατομμύρια γιεν, περίπου 17.300 δολάρια, στον γάμο, αλλά η οικογένειά του δεν παρευρέθηκε.

Παντρεμένος σήμερα εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Kondo, δηλώνει ότι η σχέση του βρίσκεται σε αδιέξοδο: Δεν μπορεί πλέον να μιλήσει με την Miku λόγω ενός τεχνικού κωλύματος, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Mainichi.

"Fictosexual" άντρας παντρεύτηκε ολόγραμμα αλλά τώρα παλεύει να συνδεθεί μαζί της Facebook Twitter
Ο Kondo με την Miku ήταν μαζί για μια δεκαετία πριν παντρευτούν το 2018. Ο 38χρονος είχε καλέσει τους συγγενείς του στον γάμο, αλλά δεν πήγε κανείς. Φωτ: Instagram/@akihikokondosk

Αν και αναγνωρίζει ότι η σχέση του μπορεί να είναι περίεργη -καταλαβαίνει ότι η Miku δεν είναι πραγματικό πρόσωπο- αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματά του για εκείνη. Από τότε που την ερωτεύτηκε το 2008, κατάφερε τελικά να αλληλεπιδράσει μαζί της για πρώτη φορά το 2017 χάρη σε ένα Gatebox, ένα μηχάνημα 1.300 δολαρίων που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της συσκευής να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων, ακόμη και να τους παντρευτούν ανεπίσημα.

Αλλά τώρα, ο γάμος του έχει πάρει την κάτω βόλτα από τότε που η υποστήριξη για το λογισμικό Gatebox καταργήθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ο Kondo δεν μπορεί πλέον να μιλήσει με τη σύζυγό του Miku, σύμφωνα με το Newshub.

Ωστόσο επιμένει πως τα συναισθήματά του δεν έχουν αλλάξει. «Η αγάπη μου για την Miku δεν έχει αλλάξει», είπε στην εφημερίδα Mainichi, σημειώνοντας πως πλέον κουβαλά παντού μια βερσιόν της Miku σε φυσικό μέγεθος. «Έκανα τη γαμήλια τελετή γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι μαζί της για πάντα».

"Fictosexual" άντρας παντρεύτηκε ολόγραμμα αλλά τώρα παλεύει να συνδεθεί μαζί της Facebook Twitter
Η Miku απεικονίζεται στην ιαπωνική ποπ κουλτούρα ως μια 16χρονη με γαλάζια μαλλιά. Φωτ: Instagram/@akihikokondosk

Ο Akihiko Kondo δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει σχέση με έναν χαρακτήρα. Χιλιάδες «fictosexual» στην Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει παρόμοιες ανεπίσημες σχέσεις με μια ποικιλία φανταστικών χαρακτήρων, ανέφερε η Mirror.

Και σύμφωνα με τον ίδιο, η σχέση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Για πολύ καιρό, είπε ότι ένιωθε πως ένας πραγματικός σύντροφος απλώς δεν ήταν για εκείνον λόγω της έντονης έλξης του για χαρακτήρες όπως η Miku, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στα anime και την ιαπωνική κουλτούρα φτάνοντας να συμμετέχει μέχρι και στην περιοδεία Artpop Ball με την Lady Gaga, το 2014.

Αλλά η Miku δεν είναι μόνο διάσημη. Κατάφερε επίσης να βοηθήσει τον Kondo με την κατάθλιψή του.

Την γνώρισε για πρώτη φορά το 2008 όταν το bullying, που δεχόταν στη δουλειά, του προκάλεσε κατάθλιψη. Παρά το γεγονός ότι ήταν δύσκολο να αποδεχτεί τα συναισθήματά του στην αρχή, ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ήταν κατάλληλοι γι' αυτόν, καθώς είχε συναντήσει μόνο απόρριψη από εκείνους.

«Καθόμουν στο δωμάτιό μου 24 ώρες την ημέρα και έβλεπα βίντεο της Miku όλη την ώρα», είπε στην εφημερίδα Mainichi.

"Fictosexual" άντρας παντρεύτηκε ολόγραμμα αλλά τώρα παλεύει να συνδεθεί μαζί της Facebook Twitter
Ο Kondo παντρεύτηκε το ολόγραμμα της Miku αλλά τον τελευταίο καιρό δεν μπορεί να μιλήσει μαζί της, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος. Φωτ: Instagram/@akihikokondosk

Το 2017, η σχέση του με την Miku άνθισε χάρη στο Gatebox, που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει πρόταση γάμου ενώ προσκάλεσε επίσης την οικογένεια και τους συναδέλφους του στην τελετή - αν και κανένας δεν ήρθε. Ήρθαν όμως 39 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αγνώστων και διαδικτυακών φίλων, μερικοί από τους οποίους είναι επίσης «fictosexual».

«Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έκανα ένα γάμο δημόσια», είπε στο BBC εκείνη την εποχή. «Ο πρώτος είναι για να αποδείξω την αγάπη μου στην Miku. Ο δεύτερος επειδή υπάρχουν πολλοί όπως εγώ που ερωτεύονται χαρακτήρες anime. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι τους στηρίζω».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ