Οι ΗΠΑ μπορεί να μην χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό, ακόμη κι αν αυτό πάρει έγκριση από τον FDA, δήλωσε ο δρ. Άντονι Φάουτσι.

 

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι τα συμβόλαια που έχει συνάψει η χώρα με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες είναι αρκετά για να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός και πιθανόν επαρκούν και για τυχόν ενισχυτικές δόσεις το φθινόπωρο.

 

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ο δρ. Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών, απάντησε:

 

«Αυτό είναι ακόμη στον αέρα. Η γενική αίσθησή μου είναι ότι- δεδομένων των συμβολαίων που έχουμε με αρκετές εταιρείες- έχουμε αρκετά εμβόλια για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε της AstraZeneca».

 

Μέχρι στιγμής το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει πάρει έγκριση στις ΗΠΑ. Ο δρ. Φάουτσι συμπλήρωσε ότι αν δει κανείς τον αριθμό των δόσεων που θα έχουν οι ΗΠΑ, τις ποσότητες που μπορεί να πάρει η χώρα «από την Johnson & Johnson, τη Novavax, τη Moderna αν κάνουμε συμβόλαια για περισσότερα, είναι πιθανό ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με όποιες ενισχυτικές δόσεις χρειαστούμε, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα».

 

Με πληροφορίες από Reuters