Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε 5 τόνους κοκαΐνης το μήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε 5 τόνους κοκαΐνης το μήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Wikipedia
0

Στην εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε έως και 5 τόνους κοκαΐνης το μήνα, προχώρησαν οι αρχές της Κολομβίας και του Ισημερινού.

Στην ανακοίνωσή τους χθες, οι αρχές των δύο χωρών ανέφεραν πως συνελήφθησαν ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Η συμμορία «Los Curva» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, είχε έσοδα που ξεπερνούσαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση από τη διακίνηση.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση διήρκησε ένα χρόνο, και τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν είναι οι Κολομβιανοί Άδερ και Νταϊρόν Κουέρο. Ο πρώτος μάλιστα, ήδη καταζητείτο από τις αμερικάνικες αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. «Η επιχείρηση αυτή σταματά τη διακίνηση πέντε τόνων κοκαΐνης σε μηνιαία βάση», τόνισε ο υποδιευθυντής της κολομβιανής αστυνομίας στρατηγός Νικολάς Σαπάτ. Από τη μεριά του ο διευθυντής της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας του Ισημερινού, Ουίλιαμ Βιγιαροέλ, περιέγραψε τον τρόπο που δρούσε η συμμορία.

Ανέφερε πως χρησιμοποιούσε ταχύπλοα και πλοία με σημαία Μεξικού για να μεταφέρει ναρκωτικά στη μεξικανική επικράτεια μέσω της θάλασσας. Η «Los Curva», συνεργαζόταν με το μεξικανικό καρτέλ Σιναλόα, αλλά και με άλλες αντίστοιχες συμμορίες στα Βαλκάνια, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών. Ήδη μέσα στο 2023 από την επιχείρηση της αστυνομίας για την υπόθεση, είχαν συλληφθεί έξι Κολομβιανοί και 22 άτομα από τον Ισημερινό.

Υπενθυμίζεται ότι η Κολομβία θεωρείται η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο. Η διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα, εξασφαλίζει χρηματοδότηση σε συμμορίες, ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες και οργανώσεις ανταρτών μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM