Έτσι απάντησε ο Καναδάς στην απαγόρευση των transgender από τον αμερικανικό στρατό

Έτσι απάντησε ο Καναδάς στην απαγόρευση των transgender από τον αμερικανικό στρατό Facebook Twitter
0
Έτσι απάντησε ο Καναδάς στην απαγόρευση των transgender από τον αμερικανικό στρατό Facebook Twitter
Διαδήλωση στη Νέα Υόρκη κατά της απαγόρευσης των transgender στον στρατό

Αναιρώντας μία ακόμα απόφαση της κυβέρνησης του προκατόχου του, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα επιτραπεί σε transgender να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό, «σε οποιαδήποτε θέση».

Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter πως «Έπειτα από διαβουλεύσεις με τους στρατηγούς μου και ειδικούς για στρατιωτικά ζητήματα, σας ενημερώνω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα δεχθεί ούτε θα επιτρέψει σε transgender άτομα να υπηρετήσουν σε οποιαδήποτε θέση στον στρατό των ΗΠΑ.

Η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει σε transgender πρόσωπα να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι μια στρατιωτική απόφαση και ο Λευκός Οίκος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με το Πεντάγωνο για να καθορίσει τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής αυτής, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.


«Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Άμυνας χρειάζεται να συνεργαστούν για να καθορίσουν την νόμιμη εφαρμογή αυτής της πολιτικής... και φαντάζομαι ότι το υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει την πρωτοβουλία σχετικά με αυτό το θέμα», τόνισε η Σάντερς σε μια συνέντευξη Τύπου.

Όμως σήμερα οι επικεφαλής  των αμυντικών δυνάμεων των ΗΠΑ κράτησαν τις αποστάσεις τους από την προσπάθεια του Ντόναλντ Τράμμπ, λέγοντας ότι η πολιτική δεν θα ανατραπεί μέχρις ότου λάβουν την επίσημη κατεύθυνση για να το κάνουν.

Σε μια αντίδραση στην προσπάθεια του Τραμπ να διαχειριστεί την κυβέρνηση και τον στρατό μέσω του Twitter, ο στρατηγός Joseph Dunford, ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος της Αμερικής, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στους transexual να υπηρετούν μέχρι να λάβει επίσημα την εντολή και να σχεδιάσει πώς να την εφαρμόσει.

Σε ένα memo προς όλους τους αρχηγούς στρατιωτικών υπηρεσιών, διοικητές και στρατιωτικούς ηγέτες, ο Dunford δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν τροποποιήσεις» στην τρέχουσα πολιτική μέχρι στιγμής.

«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όλο το προσωπικό μας με σεβασμό», γράφει ο Dunford. «Είναι σημαντικό, δεδομένης της σημερινής μάχης και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, όλοι θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην εκπλήρωση των αποστολών μας», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, οι στρατιωτική ηγεσία του Καναδά αποφάσισε να απαντήσει στο tweet του Τραμπ, στέλνοντας το δικό της μήνυμα υπέρ των transgender και κάθε άλλου ανθρώπου με οποιονδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM