Ερντογάν σε πολίτη που του είπε δεν έχουμε ψωμί: «Πιες τσάι της χαράς» - Βίντεο

Ερντογάν σε πολίτη που του είπε δεν έχουμε ψωμί: «Πιες τσάι της χαράς» - Βίντεο Facebook Twitter
0

Την ώρα που τα προβλήματα της οικονομίας διογκώνονται στο εσωτερικό της Τουρκίας ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιοδεύει στη χώρα και μοιράζει τσάι σε πολίτες που του αναφέρουν ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί.

Ειδικότερα, μιλώντας σε συγκέντρωση καταστηματαρχών και οδηγών λεωφορείων που του επισήμαναν το πρόβλημα το χαρακτήρισε υπερβολή και τους πρόσφερε σακουλάκια με τσάι που μετέφερε στο πούλμαν από το οποίο του μιλούσε.

«Δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πολίτης στον Ερντογάν και εκείνος του απάντησε «Πάρε, είναι τσάι του... κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι».

Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται και πολίτες τρέχουν να πουλήσουν τις λίρες τους για να αγοράσουν δολάρια, ευρώ και χρυσό, ενώ ο πραγματικός πληθωρισμός είναι τετραπλάσιος από τα επίσημα νούμερα. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν απαιτεί να αυξήσει τις απολαβές του, κατά 8%, με τον μηνιαίο μισθό του να φτάνει, σε αυτή την περίπτωση, στα 9.500 ευρώ.

Την εικόνα επιδεινώνει η έξαρση του κορωνοϊού με τα δεκάδες θύματα και τα 2.000 και πλέον κρούσματα την ημέρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM