ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ερντογάν σε πολίτη που του είπε δεν έχουμε ψωμί: «Πιες τσάι της χαράς» - Βίντεο

Ερντογάν σε πολίτη που του είπε δεν έχουμε ψωμί: «Πιες τσάι της χαράς» - Βίντεο Facebook Twitter
0

Την ώρα που τα προβλήματα της οικονομίας διογκώνονται στο εσωτερικό της Τουρκίας ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιοδεύει στη χώρα και μοιράζει τσάι σε πολίτες που του αναφέρουν ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί.

Ειδικότερα, μιλώντας σε συγκέντρωση καταστηματαρχών και οδηγών λεωφορείων που του επισήμαναν το πρόβλημα το χαρακτήρισε υπερβολή και τους πρόσφερε σακουλάκια με τσάι που μετέφερε στο πούλμαν από το οποίο του μιλούσε.

«Δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πολίτης στον Ερντογάν και εκείνος του απάντησε «Πάρε, είναι τσάι του... κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι».

Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα κατακρημνίζεται και πολίτες τρέχουν να πουλήσουν τις λίρες τους για να αγοράσουν δολάρια, ευρώ και χρυσό, ενώ ο πραγματικός πληθωρισμός είναι τετραπλάσιος από τα επίσημα νούμερα. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν απαιτεί να αυξήσει τις απολαβές του, κατά 8%, με τον μηνιαίο μισθό του να φτάνει, σε αυτή την περίπτωση, στα 9.500 ευρώ.

Την εικόνα επιδεινώνει η έξαρση του κορωνοϊού με τα δεκάδες θύματα και τα 2.000 και πλέον κρούσματα την ημέρα.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM