Ερντογάν: Οι φρεγάτες προστατεύουν τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Οι φρεγάτες προστατεύουν τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Φρεγάτες για την προστασία των γεωτρύπανων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ότι θα στείλει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, προχώρησε σε νέες δηλώσεις την Παρασκευή σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που επικρατούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνοντας τις προθέσεις της Άγκυρας στην περιοχή.


Ο Ερντογάν συνέχισε την προκλητική ρητορική του για την ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως θα προστατεύσει τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους» στην περιοχή, στέλνοντας δεύτερο γεωτρύπανο, αλλά και φρεγάτες.


Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή είπε πως η Τουρκία δεσμεύεται να προστατεύσει τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους» στην ανατολική Μεσόγειο και στις «ΑΟΖ βόρεια της Κύπρου».


Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος προσέθεσε αναφερόμενος στο δεύτερο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που προετοιμάζεται να στείλει η Άγκυρα στην περιοχή, ότι έχουν αποκτηθεί τα κατάλληλα μέσα για γεωτρήσεις, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως στο σημείο αυτό θα σταλούν και τουρκικές φρεγάτες για να διασφαλιστεί η προστασία τους.


Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους στη νότια Κύπρο, ειδικά σε ζητήματα όπως το πετρέλαιο στην περιοχή» προειδοποιώντας «και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα».

Με πληροφορίες από Onalert/CNN Turk

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM