Ερντογάν: Οι φρεγάτες προστατεύουν τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Οι φρεγάτες προστατεύουν τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Φρεγάτες για την προστασία των γεωτρύπανων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ότι θα στείλει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, προχώρησε σε νέες δηλώσεις την Παρασκευή σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που επικρατούν στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνοντας τις προθέσεις της Άγκυρας στην περιοχή.


Ο Ερντογάν συνέχισε την προκλητική ρητορική του για την ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως θα προστατεύσει τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους» στην περιοχή, στέλνοντας δεύτερο γεωτρύπανο, αλλά και φρεγάτες.


Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή είπε πως η Τουρκία δεσμεύεται να προστατεύσει τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους» στην ανατολική Μεσόγειο και στις «ΑΟΖ βόρεια της Κύπρου».


Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος προσέθεσε αναφερόμενος στο δεύτερο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που προετοιμάζεται να στείλει η Άγκυρα στην περιοχή, ότι έχουν αποκτηθεί τα κατάλληλα μέσα για γεωτρήσεις, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως στο σημείο αυτό θα σταλούν και τουρκικές φρεγάτες για να διασφαλιστεί η προστασία τους.


Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους στη νότια Κύπρο, ειδικά σε ζητήματα όπως το πετρέλαιο στην περιοχή» προειδοποιώντας «και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα».

Με πληροφορίες από Onalert/CNN Turk

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ