Ανοιχτή επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, για την αγορά των ρωσικών S-400.

 

«Τι είδους συμμαχία είναι αυτή; Τι είδους συνεργασία είναι αυτή; Αυτή η απόφαση είναι μία ανοιχτή εχθρική επίθεση εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του.

 

Ο πραγματικός στόχος είναι να μπλοκάρουν την «πρόοδο που ξεκίνησε πρόσφατα η χώρα μας στην αμυντική βιομηχανία και να μας καταστήσουν ξανά απολύτως εξαρτώμενους από αυτούς», συνέχισε ο Ερντογάν.

 

«Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάθε πρόβλημα θα ανοίξει μία πόρτα για εμάς για μία λύση», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που υποστήριξε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από της κυρώσεις. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για μια ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν αποκάλυψε εικόνες από το νέο πυραυλικό αμυντικό σύστημα της Τουρκίας, το ΗΙSAR-Α+, που είπε ότι καθυστέρησε εξαιτίας ενός εμπάργκο σε εξάρτημα που εισάγει η Τουρκία, χωρίς να διευκρινίσει από ποια χώρα.

 

«Ευτυχώς η Τουρκία έχει αφήσει πίσω της την περίοδο που την "μπλόκαραν" τέτοιες κυρώσεις», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr