Ερντογάν: Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι ανοιχτή επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας

Ερντογάν: Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι ανοιχτή επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Ανοιχτή επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, για την αγορά των ρωσικών S-400.

«Τι είδους συμμαχία είναι αυτή; Τι είδους συνεργασία είναι αυτή; Αυτή η απόφαση είναι μία ανοιχτή εχθρική επίθεση εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του.

Ο πραγματικός στόχος είναι να μπλοκάρουν την «πρόοδο που ξεκίνησε πρόσφατα η χώρα μας στην αμυντική βιομηχανία και να μας καταστήσουν ξανά απολύτως εξαρτώμενους από αυτούς», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάθε πρόβλημα θα ανοίξει μία πόρτα για εμάς για μία λύση», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που υποστήριξε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από της κυρώσεις. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για μια ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν αποκάλυψε εικόνες από το νέο πυραυλικό αμυντικό σύστημα της Τουρκίας, το ΗΙSAR-Α+, που είπε ότι καθυστέρησε εξαιτίας ενός εμπάργκο σε εξάρτημα που εισάγει η Τουρκία, χωρίς να διευκρινίσει από ποια χώρα.

«Ευτυχώς η Τουρκία έχει αφήσει πίσω της την περίοδο που την "μπλόκαραν" τέτοιες κυρώσεις», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM