Ερντογάν: Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι ανοιχτή επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας

Ερντογάν: Οι αμερικανικές κυρώσεις είναι ανοιχτή επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Ανοιχτή επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, για την αγορά των ρωσικών S-400.

«Τι είδους συμμαχία είναι αυτή; Τι είδους συνεργασία είναι αυτή; Αυτή η απόφαση είναι μία ανοιχτή εχθρική επίθεση εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του.

Ο πραγματικός στόχος είναι να μπλοκάρουν την «πρόοδο που ξεκίνησε πρόσφατα η χώρα μας στην αμυντική βιομηχανία και να μας καταστήσουν ξανά απολύτως εξαρτώμενους από αυτούς», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάθε πρόβλημα θα ανοίξει μία πόρτα για εμάς για μία λύση», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που υποστήριξε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από της κυρώσεις. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για μια ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν αποκάλυψε εικόνες από το νέο πυραυλικό αμυντικό σύστημα της Τουρκίας, το ΗΙSAR-Α+, που είπε ότι καθυστέρησε εξαιτίας ενός εμπάργκο σε εξάρτημα που εισάγει η Τουρκία, χωρίς να διευκρινίσει από ποια χώρα.

«Ευτυχώς η Τουρκία έχει αφήσει πίσω της την περίοδο που την "μπλόκαραν" τέτοιες κυρώσεις», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM