Ερντογάν: Καμία συνάντηση με τον Μητσοτάκη «αν δεν συμμαζευτεί»

Ερντογάν: Καμία συνάντηση με τον Μητσοτάκη «αν δεν συμμαζευτεί» Facebook Twitter
0

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέα προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επιστροφή του από τη Μαδρίτη μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν έχει καλές προθέσεις» και ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να συναντηθεί μαζί του «εάν δε συμμαζευτεί».

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί. Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου "Εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν, "δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση  μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους". Και τους είπαμε: "Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή."», είπε ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια, εκτίμησε πως «είναι προφανές αυτή τη στιγμή ότι στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας [...] Δεν έχει καλές προθέσεις [ο Μητσοτάκης]. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δε συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM