ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν αντέχει να δεχθεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν αντέχει να δεχθεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία Facebook Twitter
0

Η Τουρκία δεν αντέχει να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία, τόνισε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνόδου κορυφής για τη Συρία που διεξήχθη στην Τεχεράνη.


Ο Ερντογάν επισήμανε πως η Τουρκία έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων, σηματοδοτώντας την άρνηση της Άγκυρας να δεχθεί κι άλλους πρόσφυγες σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί έξοδος αμάχων από το Ιντλίμπ.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει υποδεχτεί 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, από την έναρξη του επταετούς πολέμου, ενώ ο Ερντογάν είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι θα διευκολύνει την επιστροφή τους.


Ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τους ομολόγους του από το Ιράν Χασάν Ροχανί και τη Ρωσία Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από αντάρτες και τζιχαντιστές και απειλείται από μια επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι θα λάβει μέτρα για να εμποδίσει νέα μεταναστευτικά κύματα από τη Συρία.
Σε επίσημη ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση των τριών ηγετών, αναφέρεται πως το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να διευθετήσουν «μέσα σε πνεύμα συνεργασίας» την τύχη της Ιντλίμπ.


Οι τρεις πρόεδροι«αποφάσισαν να διευθετήσουν» το ζήτημα της Ιντλίμπ «μέσα στο πνεύμα συνεργασίας που χαρακτηρίζει τη διαδικασία της Αστάνα», την οποία άρχισαν οι τρεις χώρες τους επιχειρώντας να επαναφέρουν την ειρήνη στη Συρία, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της συνάντησής τους.

Η Τεχεράνη και η Μόσχα υποστηρίζουν τις αρχές της Δαμασκού στη συριακή σύγκρουση, ενώ η Άγκυρα τους αντάρτες.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται πως τα τρία μέρη συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθούν στη Συρία ασφαλείς συνθήκες για να επιστρέψουν οι εκτοπισμένοι, ενώ προστίθεται ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών των τριών ηγετών για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Ενώ η διεθνής κοινότητα εκφράζει φόβους για μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση εφόδου των κυβερνητικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την Ιντλίμπ, οι ανάδοχοι της διαδικασίας της Αστάνα δεν συμφώνησαν σε μια κατάπαυση του πυρός.

Ενώ ο Ερντογάν ζήτησε να επιβληθεί εκκεχειρία στην Ιντλίμπ, ο Πούτιν δήλωσε πως η Μόσχα αντιτίθεται σε κάτι τέτοιο και ο Ροχανί πως η συριακή κυβέρνηση πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο ολόκληρης της συριακής επικράτειας και πως η μάχη εναντίον «της τρομοκρατίας» στην Ιντλίμπ είναι αναπόφευκτη.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ