Ερντογάν για σχόλια Ομπάμα: Λυπάμαι γιατί δεν τα είπε μπροστά μου

Ερντογάν για σχόλια Ομπάμα: Λυπάμαι γιατί δεν τα είπε μπροστά μου Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα τη «λύπη» του αναφορικά  με τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο  Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος  κατήγγειλε «την πολύ ανησυχητική πορεία» που ακολουθείται στην Τουρκία στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου.

«Με λυπεί το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν εν τη απουσία μου», δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον καθώς ολοκλήρωνε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι αυτά τα θέματα δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν μου μίλησε για το θέμα αυτό. Σε προηγούμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μας, είχαμε μιλήσει για πιο χρήσιμα πράγματα από την ελευθερία του Τύπου» πρόσθεσε, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, ανάμεσά τους η Hurriyet.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή δήλωσε: «Δεν είναι μυστικό πως υπάρχουν ορισμένες δυναμικές στην Τουρκία που με ανησυχούν. Νομίζω ότι η προσέγγιση που υιοθετήθηκε σε σχέση με τον Τύπο μπορεί να οδηγήσει την Τουρκία σε μια πολύ ανησυχητική πορεία». Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος είχε εκφράσει αυτά τα συναισθήματα "ευθέως" στον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους ότι σε άλλες συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ εξήγησε ότι υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία και τόνισε ιδιαίτερα ότι εφημερίδες που τον έχουν χαρακτηρίσει «κλέφτη» ή «δολοφόνο» εξακολουθούν να εκδίδονται.

«Οι εφημερίδες που με έχουν προσβάλει εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό το είδος της προσβολής και της απειλής δεν επιτρέπεται στη Δύση. Εάν ο Ομπάμα είχε θέσει αυτό το θέμα (σ.σ. της ελευθερίας του Τύπου) στην ατζέντα των συνομιλιών μας, θα του το είχα πει», δήλωσε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια