Ερντογάν: Επιμένει στη λύση των δύο κρατών- «Δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια»

Ερντογάν: Επιμένει στη λύση των δύο κρατών- «Δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα επέμεινε στη λύση των δύο κρατών και για μία ακόμη φορά κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για τη στάση της στο Κυπριακό. 

Μιλώντας στη λεγόμενη Βουλή του ψευδοκράτους, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα υποστηρίζει πλήρως τις προτάσεις που έκανε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη, που προβλέπουν τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. «Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε», τόνισε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Λίγο πριν από την αναχώρησή του για τα Κατεχόμενα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι όποιες νέες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μπορούν να γίνουν μόνο ανάμεσα σε δύο ίσα και κυρίαρχα κράτη.  

Παράλληλα στην ομιλία του στη λεγόμενη Βουλή υποστήριξε ξανά ότι η ελληνική πλευρά έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν θέλει μία σωστή λύση στο Κυπριακό, ενώ δεν απέφυγε την εμπρηστική ρητορική, λέγοντας «ξέρουμε καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί». 

«Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν μία θετική ατζέντα. Αλλά η ελληνική πλευρά, που αποχώρησε από τις συνομιλίες στο Κραν- Μοντανά, δείχνει ότι δεν θέλει μία λύση», είπε ο Ερντογάν. «Η ελληνική πλευρά προσποιείται ότι υπερασπίζεται μία ομοσπονδία στο νησί. Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να χάσουμε άλλα 50 χρόνια χωρίς σωστή λύση», συμπλήρωσε. 

Όσο για τα «καλά νέα» που είχε προαναγγείλει, δήλωσε ότι θα χτιστεί νέο προεδρικό παλάτι και κοινοβουλευτικό κτίριο στο ψευδοκράτος. Η κατασκευή τους θα ξεκινήσει σύντομα, είπε και συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθεί και ένα «εθνικό πάρκο».  
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM