Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση συνοδευόμενος από βοηθό που ήταν εξοπλισμένος με θερμική κάμερα.

 

Ο εν λόγω βοηθός έλεγχε για πυρετό- σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται στον κοροναϊό- τους ανθρώπους που πλησίαζαν τον Τούρκο πρόεδρο. Σκάναρε τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τους πολιτικούς που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντογάν, μόλις ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στο κοινοβούλιο.

 

Αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου δήλωσε ότι η θερμική κάμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιείται στις δημόσιες εμφανίσεις του Ερντογάν στο μέλλον, έτσι ώστε να περιοριστεί η έκθεσή του στον ιό. Τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος αποφεύγει τις χειραψίες και προτιμά να ακουμπά το χέρι στην καρδιά του, λέγοντας απλά «κοροναϊός».

 

Η χώρα ανακοίνωσε μόλις την Τρίτη το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Ο Ερντογάν, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, υποστήριξε ότι η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει όλους τους πολίτες της. «Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από τα μέτρα μας», ανέφερε.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters