Ερντογάν: Ελλάδα, άνοιξε και συ τα σύνορά σου

Ερντογάν: Ελλάδα, άνοιξε και συ τα σύνορά σου Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη κάλεσε την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Είπε: «Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. E, Ελλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό. Άσε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με διαφορετικά αποτελέσματα από τις αυριανές επαφές του. Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόεδρος είπε ότι δεν έλαβε την αναμενόμενη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα στο ζήτημα αυτό. 

Την επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση της Τουρκίας. Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντρέι Πλένκοβιτς, πρωθυπουργό της Κροατίας, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, ο Ερντογάν είπε στον Κροάτη πρωθυπουργό ότι η ΕΕ έχει υποχρέωση να παράσχει την απαραίτητη προστασία στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στα σύνορά της, τηρώντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις και τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν θα εξαλείψει την ευθύνη ευρωπαϊκών χωρών με βάση το διεθνές δίκαιο.

Ακραία πρόκληση από εφημερίδα συμπολιτευόμενη στον Ερντογάν 

Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε η προσκείμενη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εφημερίδα Dirilis Postasi αναφερόμενη στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι «Έλληνες Ναζί γράφουν την ευρωπαϊκή Ιστορία» διαβάζει ο αναγνώστης στο εξώφυλλο. 

Ερντογάν: Ελλάδα, άνοιξε και συ τα σύνορά σου Facebook Twitter

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο η ευρωπαϊκή σημαία παραποιείται με μία σβάστικα ενώ μπροστά από τη σύνθεση φαίνεται το σώμα ενός πρόσφυγα που υποτίθεται ότι έχει κακοποιηθεί στον Έβρο, με τον τίτλο να αναφέρει: «Τα όρια του θανάτου της ανθρωπότητας».



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFPSputnik/Anadolu

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM