Έρευνες στα γραφεία των αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και VW πραγματοποίησε η Κομισιόν

Έρευνες στα γραφεία των αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και VW πραγματοποίησε η Κομισιόν Facebook Twitter
0

Νέες έρευνες στα γραφεία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών πραγματοποίησε σήμερα (23/10) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τρεις ημέρες μετά από μια πρώτη επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις τις BMW, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης συγκρότησης καρτέλ εκ μέρους των εταιριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή στις Βρυξέλλες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προχώρησαν σε ελέγχους «στα γραφεία αυτοκινητοβιομηχανιών στη Γερμανία», χωρίς να διευκρινίζεται ποιες εταιρίες μπήκαν στο στόχαστρο. Οι έρευνες έγιναν παρουσία και επιθεωρητών της γερμανικής υπηρεσίας ανταγωνισμού.

Οι εταιρείες Daimler και Volkswagen ωστόσο ανακοίνωσαν ότι η σημερινή έρευνα αφορούσε τις ίδιες. «Οι επιθεωρήσεις που ανακοινώθηκαν είναι σε εξέλιξη (...) συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Daimler, η κατασκευάστρια εταιρεία των Mercedes-Benz. Από την πλευρά της, η Volkswagen ανέφερε ότι παρόμοια έρευνα έγινε στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ.

Την Παρασκευή η Κομισιόν προχώρησε σε έρευνες στα γραφεία της BMW στο Μόναχο, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τον περασμένο Ιούλιο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε ότι επί περισσότερα από 20 χρόνια οι εταιρείες BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche συνεννοούνταν μεταξύ τους για να εναρμονίζουν τις πρακτικές τους σε διάφορα τεχνικά θέματα των οχημάτων που κατασκευάζουν και κυρίως για το σύστημα φιλτραρίσματος των ρύπων.

Τα καρτέλ απαγορεύονται στην ΕΕ επειδή πλήττουν τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές. Στις εταιρείες μπορεί να επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος Daimler συνεργάζεται μαζί της και μπορεί να επωφεληθεί από το πρόγραμμα επίδειξης επιείκειας, δεδομένου ότι παρείχε στις αρχές πληροφορίες για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Ανάμεσα στα νέα έγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται email από το 2001 που ξεκινά με τη φράση «Βρίσκομαι στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ»
THE LIFO TEAM