Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Tαβιτιάν/ LIFO
0

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ανέλυσαν τα στοιχεία και καταλήγουν στις κρίσιμες ημερομηνίες για το πότε τελειώνει η πανδημία σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Οι επιστήμονες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, καταγράφουν στην έρευνά τους τρεις ημερομηνίες κλειδιά για την πορεία και εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού από το σημείο καμπής των κρουσμάτων, μέχρι την καταγραφή του 97%, του 99% και του 100% αντίστοιχα των νέων κρουσμάτων του ιού ανά χώρα.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν περιλαμβάνει τα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, την αποδοχή των πολιτών στα μέτρα απομόνωσης, καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, σκιαγραφώντας με αυτόν τον τρόπο το μοτίβο που θα ακολουθήσει η πανδημία σε κάθε χώρα.

«Η εξέλιξη του COVID-19 δεν είναι εντελώς τυχαία. Όπως και άλλες πανδημίες, ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, από τα πρώτα κρούσματα και την έξαρση της πανδημίας μέχρι το σημείο καμπής, τη μείωση των κρουσμάτων και το τέλος της πανδημίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην έρευνα του εν λόγω πανεπιστημίου, οι πανδημικοί κύκλοι ζωής ποικίλλουν ανάλογα με τις χώρες και ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικά μοτίβα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. 

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι λόγω της εξελισσόμενης φύσης της πανδημίας και πιθανών διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων από ορισμένες κυβερνήσεις, η καμπύλη της πανδημίας, το σημείο καμπής και οι ημερομηνίες λήξης θα επανεκτιμώνται συνέχεια.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναλύσεις τους, το σημείο καμπής για την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη συνολικά, ήταν η 11η Απριλίου, ενώ την 30η Μαρτίου καταγράφηκε το 97% των κρουσμάτων και συνεπώς, βάσει των μοντέλων τους, το 99% θα καταγραφεί την 17η Ιουνίου και το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Αναφορικά με την Ελλάδα (πίνακας 3) οι ερευνητές από τη Σιγκαπούρη εκτιμούν ότι το σημείο καμπής ήταν η 30η Μαρτίου, το 97% των κρουσμάτων θα καταγραφεί την 9η Μαΐου. Το 99% θα καταγραφεί στις 25 Μαΐου, ενώ το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας εκτιμάται στις 13 Ιουλίου.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 25 Αυγούστου για την Ιταλία, την 1η Αυγούστου για τη Γερμανία, στις 5 Αυγούστου για τη Γαλλία, στις 7 Αυγούστου για την Ισπανία, στις 27 Ιουλίου για το Βέλγιο και στις 8 Σεπτεμβρίου για την Ολλανδία.

Το τέλος της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εκτιμάται στις 27 Αυγούστου, για τη Ρωσία στις 20 Ιουλίου, ενώ εκτιμούν ότι η πανδημία έχει ήδη τελειώσει για την Κίνα.

  

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM