Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Tαβιτιάν/ LIFO
0

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ανέλυσαν τα στοιχεία και καταλήγουν στις κρίσιμες ημερομηνίες για το πότε τελειώνει η πανδημία σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Οι επιστήμονες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, καταγράφουν στην έρευνά τους τρεις ημερομηνίες κλειδιά για την πορεία και εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού από το σημείο καμπής των κρουσμάτων, μέχρι την καταγραφή του 97%, του 99% και του 100% αντίστοιχα των νέων κρουσμάτων του ιού ανά χώρα.

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν περιλαμβάνει τα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, την αποδοχή των πολιτών στα μέτρα απομόνωσης, καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, σκιαγραφώντας με αυτόν τον τρόπο το μοτίβο που θα ακολουθήσει η πανδημία σε κάθε χώρα.

«Η εξέλιξη του COVID-19 δεν είναι εντελώς τυχαία. Όπως και άλλες πανδημίες, ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, από τα πρώτα κρούσματα και την έξαρση της πανδημίας μέχρι το σημείο καμπής, τη μείωση των κρουσμάτων και το τέλος της πανδημίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην έρευνα του εν λόγω πανεπιστημίου, οι πανδημικοί κύκλοι ζωής ποικίλλουν ανάλογα με τις χώρες και ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικά μοτίβα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. 

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι λόγω της εξελισσόμενης φύσης της πανδημίας και πιθανών διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων από ορισμένες κυβερνήσεις, η καμπύλη της πανδημίας, το σημείο καμπής και οι ημερομηνίες λήξης θα επανεκτιμώνται συνέχεια.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναλύσεις τους, το σημείο καμπής για την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη συνολικά, ήταν η 11η Απριλίου, ενώ την 30η Μαρτίου καταγράφηκε το 97% των κρουσμάτων και συνεπώς, βάσει των μοντέλων τους, το 99% θα καταγραφεί την 17η Ιουνίου και το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Αναφορικά με την Ελλάδα (πίνακας 3) οι ερευνητές από τη Σιγκαπούρη εκτιμούν ότι το σημείο καμπής ήταν η 30η Μαρτίου, το 97% των κρουσμάτων θα καταγραφεί την 9η Μαΐου. Το 99% θα καταγραφεί στις 25 Μαΐου, ενώ το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας εκτιμάται στις 13 Ιουλίου.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 25 Αυγούστου για την Ιταλία, την 1η Αυγούστου για τη Γερμανία, στις 5 Αυγούστου για τη Γαλλία, στις 7 Αυγούστου για την Ισπανία, στις 27 Ιουλίου για το Βέλγιο και στις 8 Σεπτεμβρίου για την Ολλανδία.

Το τέλος της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εκτιμάται στις 27 Αυγούστου, για τη Ρωσία στις 20 Ιουλίου, ενώ εκτιμούν ότι η πανδημία έχει ήδη τελειώσει για την Κίνα.

  

Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Έρευνα: Πότε τελειώνει η πανδημία - Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM