Επίθεση Τσαβούσογλου σε Δένδια: Κλαίγεται σαν παιδί, αυτά είναι κόμπλεξ κατωτερότητας

Ο Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία Facebook Twitter
AP Photo/Petros Giannakouris
0

Προκλητικός εμφανίστηκε, για μία ακόμη φορά, σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας προσωπική επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Λίγους μήνες, μετά το «θερμό επεισόδιο» των δύο ΥΠΕΞ σε live σύνδεση, ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε τα «πυρά» του κατά του Έλληνα ομολόγου του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κλαίγεται σαν μικρό παιδί». Όπως μεταδίδει η Daily Sabah, ο Τσαβούσογλου είπε ότι ο Νίκος Δένδιας παραπονιέται για την Τουρκία με κάθε ευκαιρία σε διεθνείς συναντήσεις. «Όλα αυτά οφείλονται σε ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας», είπε, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της Αθήνας να εμπλέξει τρίτα μέρη στις εντάσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

«Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη στο CNN Turk. ««Γνωρίζουμε ότι (ο Δένδιας) τηλεφωνεί δύο φορές την ημέρα σε υπουργούς Εξωτερικών και παραπονιέται για την Τουρκία. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξακολουθεί να κλαίγεται σαν παιδί. Καθώς δείχνουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας επειδή σταματήσαμε τα παιχνίδια εναντίον μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αισθάνεται την ανάγκη να γκρινιάζει τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα και να παραπονιέται συνεχώς για την Τουρκία»», πρόσθεσε σύμφωνα με την daily sabah.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Δένδια για τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, ο Τσαβούσογλου είπε: «Ποιος κατηγορεί την Τουρκία; Η Ελλάδα που δεν συνεισφέρει σωστά στο ΝΑΤΟ το κάνει. Τι συμβάλλει στο ΝΑΤΟ; Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα όσον αφορά τη συμμετοχή σε αποστολές και δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και στην πρώτη οκτάδα όσον αφορά τη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της. Η Ελλάδα δεν έχει καλές σχέσεις με χώρες εκτός ΝΑΤΟ; Η Γαλλία ξεκίνησε την έρευνα εντός του ΝΑΤΟ. Ειδικά στην ΕΕ, έχει κάνει μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εξουσία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM