NEO VIDCAST

Επίθεση στην Μέρκελ από το Die Linke για την Ελλάδα

Επίθεση στην Μέρκελ από το Die Linke για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Επίθεση στην Άνκελα Μέρκελ για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας έκανε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, δηλώνοντας ότι «το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν». «Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες ...θα είχαν ατυχήσει»», είπε ο Γκίζι, καταλογίζοντας στην καγκελάριο ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι κληρονόμησε το «χάος»  από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς προκατόχους της, όμως κατάφερε να αποπληρώσει ήδη επτά δισεκατομμύρια χρέους.
 
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση - όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Γκίζι επισήμανε επίσης ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών».

Για τις συντάξεις είπε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για το Δημόσιο ενώ στον ιδιωτικό τομέα Ελλάδα και Γερμανία  σε παρόμοιο επίπεδο.

Μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης βουλευτές του Die Linke ύψωσαν πλακάτ  με το σύνθημα «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

0

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM