Επίθεση Κόρμπιν σε Τζόνσον: «Επιδιώκει να εξαπολύσει έναν θατσερισμό με αναβολικά»

Επίθεση Κόρμπιν σε Τζόνσον: «Επιδιώκει να εξαπολύσει έναν θατσερισμό με αναβολικά» Facebook Twitter
ERA
2

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι ο Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το Brexit για να «εξαπολύσει έναν θατσερισμό με αναβολικά» μειώνοντας τις κανονιστικές ρυθμίσεις και στρέφοντας το Ηνωμένο Βασίλειο προς ένα αμερικανικό οικονομικό μοντέλο.

«Αυτό που θέλουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον είναι να κλέψουν το Brexit για να εξαπολύσουν έναν Θατσερισμό με αναβολικά», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Ψήφος για τους Συντηρητικούς του Τζόνσον είναι ψήφος προδοσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας μας και ξεπούλημα στον Τραμπ».

«Θέλουν μια κούρσα προς τον πάτο όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις προστασίες. Θέλουν να κινηθούμε προς ένα περισσότερο απορρυθμισμένο αμερικανικό μοντέλο διαχείρισης της οικονομίας», δήλωσε ο Κόρμπιν. Ωστόσο ο ηγέτης των Εργατικών αρνήθηκε να πει αν το κόμμα του θα σταματήσει τη διαδικασία του Brexit για να σχηματίσει συνασπισμό, εφόσον κανένα κόμμα δεν κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς αν το Εργατικό Κόμμα θα ανακαλέσει το Άρθρο 50 ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε περίπτωση που στο κοινοβούλιο δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής: διεξάγουμε εκστρατεία για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές με μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Εργατικών. Δεν διεξάγουμε εκστρατεία για να σχηματίσουμε συνασπισμό με οποιονδήποτε».

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: Δεν θα κάνουμε τον Κόρμπιν πρωθυπουργό

Οι φιλοευρωπαίοι Βρετανοί Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν θα βοηθήσουν τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός μετά τις εκλογές του ερχόμενου μήνα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον. «Αποκλείω κατηγορηματικά και απολύτως το ενδεχόμενο ψήφοι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να φέρουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν στον αριθμό 10», δήλωσε η Σουίνσον κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της στο Λονδίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ