Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η επίθεση του Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ξεκίνησε, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν έξι βομβαρδισμούς κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης.

Το προσκείμενο στους αντάρτες Χούθι δίκτυο, Al Masirah, αποδίδει την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Ισραήλ και ΗΠΑ. Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το παραπάνω, δημοσιογράφος του Axios επικαλείται πληροφορίες από Αμερικανό αξιωματούχο, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομές εναντίον της Υεμένης σε συντονισμό με τις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, οι Times of Israel και το Channel 12 επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, επικαλούμενοι με τη σειρά τους, επικοινωνία τους με ισραηλινό αξιωματούχο.

Η τελευταία επίθεση του Ισραήλ έρχεται μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούτι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.

Από τις 15 Μαρτίου καταγράφονται σε σχεδόν καθημερινή βάση βομβαρδισμοί με στόχο περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι στην Υεμένη. Τότε ήταν που οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον των ανταρτών, με σκοπό να τους υποχρεώσουν να σταματήσουν να απειλούν εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τον Νοέμβριο του 2023, οι Χούτι ξεκίνησαν τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, αλλά και πλοίων, τα οποία εκτιμούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αιτιολογώντας τες ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM