Επιστρέφουν οι μάσκες στη Γαλλία: Ανησυχία για το νέο κύμα κορωνοϊού- «Κοινωνικό καθήκον»

Επιστρέφουν οι μάσκες στη Γαλλία: Ανησυχία για το νέο κύμα κορωνοϊού- «Κοινωνικό καθήκον» Facebook Twitter
Φωτ: EPA/IAN LANGSDON
0

Οι Γάλλοι θα πρέπει να αρχίσουν και πάλι να φοράνε μάσκες σε μέρη όπου επικρατεί συνωστισμός, ιδίως στα μέσα μεταφοράς, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της Covid-19, που πυροδοτείται από τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.

«Δεν λέω ότι θα είναι υποχρεωτικό, όμως ζητώ από τους Γάλλους να βάζουν τη μάσκα τους στα δημόσια μέσα μεταφοράς», είπε η υπουργός Υγείας Μπριζίτ Μπουργκινιόν, τονίζοντας ότι είναι «κοινωνικό καθήκον» των πολιτών.

«Δεν σας συμβουλεύω απλώς, σας το ζητώ», επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει επίσης να ξαναρχίσουν να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως στα καταστήματα ή στα γραφεία τους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 17.601 νέα κρούσματα της Covid-19 στη Γαλλία- ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων, για ημέρα Δευτέρα, από τις 18 Απριλίου.

Πριν από πέντε ημέρες ο επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού Αλέν Φισέρ επιβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός νέου κύματος της πανδημίας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων είχε πέσει σε χαμηλό εξαμήνου στις 18 Ιουνίου (13.876), όμως στη συνέχεια αυξήθηκε στους 15.099. Σήμερα ανακοινώθηκαν επίσης άλλοι 48 θάνατοι από Covid-19, φτάνοντας τους 149.406 συνολικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM