Μια επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, η οποία περιλαμβάνει την πιο «διάσημη» εξίσωση στον κόσμο πωλείται σε δημοπρασία.

 

Πρόκειται για γράμμα που έστειλε ο Αϊνστάιν στον Πολωνοαμερικανό φυσικό Λούντβικ Σιλμπερστάιν το 1946 και η αξία της εκτιμάται στα 400.000 δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RR Auction.

 

Η επιστολή περιλαμβάνει το μοναδικό χειρόγραφο δείγμα της εξίσωσης «E = mc²» που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, ανέφερε η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.

 

Άνθρωποι που ασχολούνται με το αρχείο του έργου του Αϊνστάιν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι στα έγγραφα που υπάρχουν στις σχολές βρίσκονται τα μοναδικά άλλα τρία γνωστά δείγματα της εξίσωσης.

 


Ο Αϊνστάιν αναφέρεται στην εξίσωση στην πρώτη γραμμή της επιστολής του, που καταλαμβάνει μία σελίδα και στη συνέχεια την αναλύει.

 

 

«Είναι μια σημαντική επιστολή καθώς δείχνει τον τρόπο σκέψης του Αϊνστάιν για ένα από τα πιο βασικά προβλήματα της φυσικής», δήλωσε ο Μπόμπι Λίβινγκστον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του RR Auction.

 

Μαζί θα δημοπρατηθούν άλλες επιστολές του Αϊνστάιν, ανάμεσά τους γράμμα το οποίο περιλαμβάνει εξισώσεις του για το βαρυτικό πεδίο, όπως και σχόλια για την άνοδο του Χίτλερ και του ναζισμού το 1934.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr