Επιστολή του Αϊνστάιν με την πιο «διάσημη» εξίσωση πωλείται σε δημοπρασία- Στα 400.000$ εκτιμάται η αξία της

Επιστολή του Άλμπρερτ Αϊνστάιν Facebook Twitter
Η επιστολή του Αϊνστάιν πωλείται σε δημοπρασία (Πηγή φωτό RR Auctions)
0

Μια επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, η οποία περιλαμβάνει την πιο «διάσημη» εξίσωση στον κόσμο πωλείται σε δημοπρασία.

 

Πρόκειται για γράμμα που έστειλε ο Αϊνστάιν στον Πολωνοαμερικανό φυσικό Λούντβικ Σιλμπερστάιν το 1946 και η αξία της εκτιμάται στα 400.000 δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RR Auction.

 

Η επιστολή περιλαμβάνει το μοναδικό χειρόγραφο δείγμα της εξίσωσης «E = mc²» που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, ανέφερε η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.

 

Άνθρωποι που ασχολούνται με το αρχείο του έργου του Αϊνστάιν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι στα έγγραφα που υπάρχουν στις σχολές βρίσκονται τα μοναδικά άλλα τρία γνωστά δείγματα της εξίσωσης.

 


Ο Αϊνστάιν αναφέρεται στην εξίσωση στην πρώτη γραμμή της επιστολής του, που καταλαμβάνει μία σελίδα και στη συνέχεια την αναλύει.

 

 

«Είναι μια σημαντική επιστολή καθώς δείχνει τον τρόπο σκέψης του Αϊνστάιν για ένα από τα πιο βασικά προβλήματα της φυσικής», δήλωσε ο Μπόμπι Λίβινγκστον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του RR Auction.

 

Μαζί θα δημοπρατηθούν άλλες επιστολές του Αϊνστάιν, ανάμεσά τους γράμμα το οποίο περιλαμβάνει εξισώσεις του για το βαρυτικό πεδίο, όπως και σχόλια για την άνοδο του Χίτλερ και του ναζισμού το 1934.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM