Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία - «Ανυπόστατες οι αιτιάσεις για τα νησιά του Αιγαίου»

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία - «Ανυπόστατες οι αιτιάσεις για τα νησιά του Αιγαίου» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου.
0

Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στέλνει η Ελλάδα, με την οποία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αποδομεί τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.

Η επιστολή θα επιδοθεί εντός των επομένων ωρών στον γενικό γραμματέα, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται σε μια φάση κλιμάκωσης των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, ειδικότερα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δε θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του».

Η επίθεση του Τούρκου προέδρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε με αφορμή την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, εχθές ο Έλληνας πρωθυπουργός από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός χαρακτήρισε απαράδεκτη πρακτική το μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

«Με την Τουρκία είμαστε γείτονες, πάντα θα χρειάζεται να μιλάμε και πάντα θα κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας, δε θα είμαστε ποτέ εμείς που θα διακόψουμε την επικοινωνία με τους γείτονες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει: «Από την άλλη, όμως, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δε θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα "διεθνοποιήσω" ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση», σημείωσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ