Επικεφαλής της Roscosmos: Αιτία πολέμου το χακάρισμα δορυφόρων

Επικεφαλής της Roscosmos: Αιτία πολέμου το χακάρισμα δορυφόρων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει το όποιο χακάρισμα δορυφόρων της ως αιτία πολέμου, προειδοποίησε ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας (Roscosmos), σύμφωνα με το Interfax. 

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ήδη έχουν δεχθεί κυβερνοεπίθεση τα κέντρα ελέγχου δορυφόρων της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Παράλληλα, προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα. 

«Το να τεθούν εκτός δικτύου οι δορυφόροι όποιας χώρας είναι στην πραγματικότητα casus belli, αιτία πολέμου», δήλωσε ο επικεφαλής της Roscosmos, σύμφωνα με το Interfax. 

Παράλληλα, ζήτησε από την τεχνολογική εταιρεία OneWeb- που έχει έδρα στη Βρετανία- να παράσχει εγγυήσεις ότι οι δορυφόροι της δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ρωσίας. 

Αν δεν γίνει αυτό, συμπλήρωσε, η Ρωσία θα ακυρώσει την εκτόξευση των 36 δορυφόρων της OneWeb, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 4 Μαρτίου στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, χωρίς να αποζημιωθεί η εταιρεία. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM