«Επίδομα πολιτισμού» για τους νέους καθιερώνει η κυβέρνηση Μακρόν

«Επίδομα πολιτισμού» για τους νέους καθιερώνει η κυβέρνηση Μακρόν Facebook Twitter
0

«Επίδομα πολιτισμού» για τους νέους καθιερώνει το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Γάλλος πολίτης που θα συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του, θα πιστώνεται με 500 ευρώ τα οποία θα μπορεί να ξοδέψει σε εισιτήρια συναυλιών, θεάτρου και κινηματογράφου, εκθέσεις τέχνης, επισκέψεις σε μουσεία, αγορά μουσικών οργάνων και βιβλίων ή και σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Το λεγόμενο «πολιτιστικό πάσο» είναι μια υπόσχεση του προέδρου Εμανουελ Μακρόν προκειμένου να δώσει κίνητρο στους νέους να ανακαλύψουν την πολιτιστική παραγωγή της Γαλλίας. 

Η Γαλλία δεν είναι η πρώτη χώρα που καθιερώνει κάτι παρόμοιο. Το 2016 η Ιταλία καθιέρωσε ένα ανάλογο μπόνους 500 ευρώ για κάθε 18χρονο.

Αν και περίπου 2/3 των Ιταλών νέων έκαναν χρήση του μέτρου, αυτό οδήγησε στη δημιουργία «μαύρης αγοράς» όπου κάποιοι πουλούσαν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που είχαν πάρει δωρεάν. Το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας έχει υποσχεθεί πως έχει πάρει τα μέτρα του για να αποφευχθεί παρόμοιο φαινόμενο. 

Και στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν παρόμοιες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στους νέους. Π.χ το μουσείο Tate έχει καθιερώσει εισιτήρια 5 λιρών για τους επισκέπτες ηλικίας 16 έως 25 ετών.  

 

Με πληροφορίες από dazeddigital

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM