Επιδημία του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα

Επιδημία του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα Facebook Twitter
1

Για πρώτη φορά ο ιός Έμπολα μπήκε στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, Καμπάλα.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας είναι σε αναζήτηση όλων όσων έχουν έρθει σε επαφή με τους αρρώστους. Από τη στιγμή που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα, πριν από τρεις εβδομάδες, έχουν πεθάνει 14 άνθρωποι.

Επιδημία του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα Facebook Twitter

Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο ένας ασθενής απεβίωσε μέσα στο νοσοκομείο της Καμπάλα. Το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει δημόσια ανακοίνωση προειδοποιώντας τους κατοίκους να μην κάνουν χειραψίες και να αποφεύγουν οποιαδήποτε σωματική επαφή. Επίσης τους προτρέπει να μην θάβουν νεκρούς που έχουν πεθάνει από τον ιό και να καλούν ειδικούς υγειονομικούς υπαλλήλους.

Εφτά γιατροί και 13 υπάλληλοι υγειονομικού βρίσκονται ως τώρα σε καραντίνα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια