Eπιβολή κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία θέλει ο Γερμανός επίτροπος

Eπιβολή κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία θέλει ο Γερμανός επίτροπος Facebook Twitter
3

"Πρέπει να αποφασίσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας", δηλώνει σε συνέντευξή του στην Bild ο επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Ετινγκερ. Και οι δύο χώρες δεν εκπλήρωσαν τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις τους το 2015. Εάν η Κομισιόν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων του προϋπολογισμού, θα πρέπει να αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις.

 

Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel είχε δηλώσει ότι το θέμα των κυρώσεων θα τεθεί σύντομα στην ημερήσια διάταξη στην Κομισιόν για να αποφασίσει.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η Κομισιόν είχε εμποδίσει την επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία λόγω των εκλογών. Η απόφαση αυτή του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ είχε επικριθεί σφοδρά, αλλά και ο ίδιος ο Ετινγκερ είχε υπερασπιστεί τις εξαιρέσεις για τα ελλείμματα.

 

Την Τρίτη πάντως η Κομισιόν θα συνεδριάσει στο Στρασβούργο για το θέμα αυτό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν δεν θα πιάσουν τους όποιους στόχους οι Γερμανοί,όταν θα χάσουν για ακόμα μια φορά τον πόλεμο θα ζητάνε έλεος όπως τότε πριν 75 χρόνια,που αφού έσφαξαν τη μισή Ευρώπη παραδόθηκαν και ζήτησαν έλεος,τότε άτομα σαν κι εσένα τι θα λένε!Ποιος σου είπε εσένα ότι ο κάθε γερμαναράς έχει δικαίωμα να τιμωρεί ολόκληρες χώρες,ολόκληρους λαούς για να χαίρονται κάποιοι τύποι σαν κι εσένα.