Έπιασε δεύτερη δουλειά σε γηροκομείο, για να μπορεί να βλέπει τον πατέρα της που ζει εκεί

Έπιασε δουλειά δεύτερη δουλειά σε γηροκομείο, για να μπορεί να βλέπει τον πατέρα της που ζει εκεί Facebook Twitter
0

Για καιρό, η Λίσα Ρεσίν δεν μπορούσε να συναντηθεί από κοντά με τον πατέρα της, που ζει σε γηροκομείο, λόγω των περιορισμό για τον κορωνοϊό. Έτσι, βρήκε μία λύση: έπιασε δουλειά εκεί.

 

Η 58χρονη από τη Μινεσότα εργάζεται ως project manager εταιρείας και έπιασε δεύτερη δουλειά, μερικής απασχόλησης, στον οίκο ευγηρίας στον οποίο ζει ο πατέρα της, ώστε να μπορεί να τον συναντά από κοντά.

 

Η Ρασίν εργάζεται τώρα 2-3 φορές την εβδομάδα στο γηροκομείο. Γεμίζει ντουλάπια και ψυγεία, πλένει πιάτα, σφουγγαρίζει πατώματα και σερβίρει γεύματα στους φιλοξενούμενους, μεταξύ άλλων.

 

Η δουλειά είναι σκληρή, λέει, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί της δίνει την ευκαιρία να περνά επιπλέον χρόνο με τον 87χρονο πατέρα της, Χάρολντ.

 

Τους προηγούμενους μήνες, η Ρασίν επικοινωνούσε με τον πατέρα της με βιντεοκλήσεις- κάτι δύσκολο καθώς εκείνος δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία- ενώ μπορούσε να κάνει «συναντήσεις» με τον πατέρα της μέσω ενός παραθύρου. Όταν το τελευταίο έγινε πιο δύσκολο, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, ρώτησε εξαδέλφη της που εργάζεται στο γηροκομείο αν αναζητούν υπαλλήλους μερικής απασχόλησης.

 

Αν και μόλις έκανε την αίτηση κόλλησε κορωνοϊό, η Ρασίν ανάρρωσε, ολοκλήρωσε την περίοδο καραντίνας και έπιασε δουλειά. Ο πατέρας της εξεπλάγη την πρώτη ημέρα που την είδε εκεί και σχεδόν δεν την γνώρισε με τη μάσκα.

 

«Νόμιζε απλά ότι ήμουν βοηθός νοσηλευτή ή κάτι ανάλογο», λέει εκείνη. «“Λίσα τι κάνεις εδώ; Πώς μπήκες; Ποιος σε άφησε;”, με ρώτησε. Νόμιζε ότι θα μπω σε μπελάδες», εξήγησε.

 

Πλέον μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο με τον πατέρα της- και να τον βοηθά στις βιντεοκλήσεις με τα αδέλφια της- ενώ ανυπομονεί να αρθούν οι περιορισμοί για να βγουν μαζί για φαγητό.

 

Οι τακτικές συναντήσεις τους του έκαναν καλό, λέει η Ρασίν. «Σίγουρα ανυπομονεί για αυτές και του φτιάχνουν τη διάθεση. Μακάρι να μπορούσα να είμαι εκεί κάθε ημέρα, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν. Πιστεύω ότι αυτό του δίνει λίγη παραπάνω όρεξη για ζωή», δήλωσε.

 

Η 58χρονη σχεδιάζει να μειώσει τις ώρες εργασίες της στο γηροκομείο όταν αρθούν οι περιορισμοί, αλλά θέλει να συνεχίσει να εργάζεται εκεί, προκειμένου να καλύπτει κενά όταν χρειάζονται «χέρια».

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM