Επεισόδιο του Μακρόν με ακτιβιστή- Φορούσε μπλούζα με το σύνθημα «Σε τι χρησιμεύεις;»

Εμανουέλ Μακρόν Facebook Twitter
0

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην ετήσια έκθεση αγροτικών γαλλικών προϊόντων στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γάλλος πρόεδρος αντιμετώπισε έναν οικολόγο ακτιβιστή, ο οποίος φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «σε τι χρησιμεύεις;» και μιλώντας του σε αρκετά υψηλό τόνο, τον κατηγόρησε πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που αφορούν την κλιματική αλλαγή. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο, ο ακτιβιστής δεν θέλησε να τον αφήσει να μιλήσει. Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος τού είπε πως η συμπεριφορά του συνιστά μια μορφή αστικής βίας και ο ακτιβιστής του είπε πως δεν επιθυμεί διάλογο. Το συμβάν έληξε με τον Γάλλο πρόεδρο να του λέει πως «αφού δεν επιθυμείτε τον διάλογο, καλύτερα να φύγετε».

Νωρίτερα, ο Μακρόν, με αφορμή την ανομβρία που πλήττει το τελευταίο διάστημα τη Γαλλία, δήλωσε ότι θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν νερό, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τις διαρροές. Ως προς τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο Μακρόν κάλεσε τους διανομείς και τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ανέφερε επίσης πως θα συνεχιστούν ορισμένες ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM