Επείγουσα έκκληση Μπάιντεν: Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Επείγουσα έκκληση Μπάιντεν: Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε απόψε ότι προγραμματίζει συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς να προσδιορίσει το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η επικοινωνία. «Θα σας πω τι του λέω όταν μιλήσω μαζί του», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους.

Όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες αποφυγής ενός ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε: «Πρέπει. Πραγματικά πρέπει να τον αποφύγουμε».

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, εξουσιοδότησε την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή με «αμυντικές» ικανότητες αεροπορικής υποστήριξης, ενώ έθεσε άλλες δυνάμεις σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποπτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε ότι «ο Όστιν αύξησε την ετοιμότητα επιπρόσθετων δυνάμεων των ΗΠΑ για ανάπτυξη, ενισχύοντας την ετοιμότητά μας ώστε να ανταποκριθούμε σε διάφορα ενδεχόμενα».

Η ανακοίνωση δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο των αεροσκαφών που θα αναπτυχθούν στην περιοχή, ενώ ο Ράιντερ διευκρίνισε ότι «αν το Ιράν, οι σύμμαχοί του ή οι πληρεξούσιοί του επιχειρήσουν να στοχοποιήσουν αμερικανικό προσωπικό ή συμφέροντα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για να προστατεύσουν το προσωπικό και τα συμφέροντά τους».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή, με τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης να παραμένει υψηλός.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM