Έντονη ανησυχία στο Βέλγιο- Για νέα τρομοκρατική επίθεση προειδοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες

Έντονη ανησυχία στο Βέλγιο- Για νέα τρομοκρατική επίθεση προειδοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες Facebook Twitter
0

Κλίμα έντονης ανησυχίας για το ενδεχόμενο μίας νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο Βέλγιο, ύστερα από σχετικές πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των μυστικών υπηρεσιών, αποτυπώνουν τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «De Standaard», στο κεντρικό θέμα της, μιλάει για «τεταμένα νεύρα» και «κλίμα φόβου» που προκαλούν οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το Ορλάντο.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι βελγικές Αρχές, μετά τις απειλές του ISIS για εκατόμβες θυμάτων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και τις πληροφορίες για συγκεκριμένους στόχους στο Βέλγιο (ένα εμπορικό κέντρο City2, την αλυσίδα ταχυφαγείων McDonalds και ένα αστυνομικό τμήμα), όπως σημειώνει η εφημερίδα «De Morgen», προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες Αρχές διατηρούν, προς το παρόν, τα επίπεδα συναγερμού στην βαθμίδα «τρία», που υποδηλώνει μία «σοβαρή και πιθανή» απειλή.

Για «πανικό» κάνει λόγο η «De Tijd», λόγω των διαρροών για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις που βρίσκονται προ των πυλών στο Βέλγιο. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η ακρίβεια των πληροφοριών δεν έχει διασταυρωθεί και οι πηγές δεν είναι αξιόπιστες, καθώς η εφημερίδα εκτιμά πως πρόκειται, πιθανότατα, για μία προσπάθεια της αστυνομίας να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προστασία «δραματοποιώντας» την κατάσταση.

Εξάλλου, η εφημεριδα «Le Soir» φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στην οποία ο Γάλλος πολιτικός μιλά για την απειλή της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» και ότι ο τζιχαντισμός και το ριζοσπαστικό Ισλάμ αποτελούν τους εχθρούς. Ο ίδιος θεωρεί πως η «κοινωνία μας» υφίσταται επίθεση, ότι η ανταπόκριση των δυτικών χωρών δεν είναι καλή, ενώ προτείνει την απομόνωση των ισλαμιστών κρατουμένων και την απομάκρυνση από τη γαλλική επικράτεια κάθε ατόμου που διαθέτει δεσμούς με τρομοκρατικά δίκτυα. Ο κ. Σαρκοζί στέκεται επικριτικά απέναντι στην Ευρώπη. Καταγγέλλει την απουσία πολιτικής ηγεσίας και καλεί σε μία νέα ευρωπαϊκή συνθήκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM