Ένταση στη Γευγελή όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες, στο δρόμο προς την κεντρική Ευρώπη

Ένταση στη Γευγελή όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες, στο δρόμο προς την κεντρική Ευρώπη Facebook Twitter
0

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, εξακολουθούν να συρρέουν στην περιοχή προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους, μέσω των Βαλκανίων, προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.


Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το πρωί ενώ, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, άλλοι 8.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.


Λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων, οπλισμένοι με γκλομπ, επενέβησαν κατ' επανάληψη, σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. "Με ένα τόσο μεγάλο πλήθος, πάντα κάποιος προσπαθεί να προσπεράσει αυτόν που βρίσκεται μπροστά του και αυτό δημιουργεί εντάσεις που η αστυνομία προσπαθεί να αναχαιτίσει. Όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια" είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.


Το υπουργείο υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κυρίως μεταξύ προσφύγων που προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν στα τρένα και τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σύνορα με τη Σερβία. Τουλάχιστον δύο ή τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς με γκλομπ, ανέφερε ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.


Από την Κυριακή, 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αναχωρήσει από το κέντρο υποδοχής και καταγραφής της Γευγελής. Από τις 19 Ιουνίου οι αρχές έχουν εκδώσει 64.522 άδειες διέλευσης από τη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ