Ένοπλη ληστεία, με λεία περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια, έγινε στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο, στη Χιλή.

 

Τουλάχιστον επτά άνδρες μπήκαν σε αποθήκη στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου, όπου βρίσκονταν τα μετρητά και υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τους φύλακες να τους τα παραδώσουν. Μάλιστα, τραυμάτισαν έναν από τους φύλακες, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

 

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι η συμμορία είχε πληροφόρηση εκ των έσω, σύμφωνα με το BBC. Το φορτίο των μετρητών- δολάρια και ευρώ- είχε φτάσει στο Σαντιάγο λίγο πριν από την ένοπλη ληστεία και επρόκειτο να μεταφερθεί σε τράπεζες της Χιλής.

 

Οι ληστές χρησιμοποίησαν δύο οχήματα, το ένα από τα οποία ήταν βαμμένο στα χρώματα εταιρείας κούριερ και έφερε το έμβλημά της. Αργότερα, βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο, ενώ οι δράστες είχαν προσπαθήσει να το πυρπολήσουν. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όχημα δεν ανήκε στην εταιρεία κούριερ, αλλά το είχαν βάψει εσκεμμένα για να φαίνεται ότι είναι δικό της.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένοπλη ληστεία, με τεράστια λεία, στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο. Το 2014 μια συμμορία 9 ανδρών είχε αρπάξει φορτίο 10 εκατομμυρίων δολαρίων.